Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum se pregătesc instituțiile de învățământ de noul an de studii

© Sputnik / Miroslav RotariNina Cojocari
Nina Cojocari - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Obiectiv" directoarea Liceului serar Nr.1 din Capitală, Nina Cojocari, a vorbit despre posibilele măsuri care ar putea fi impuse în cadrul instituțiilor de învățământ din țară din data de 1 septembrie curent.
Cum se pregătesc instituțiile de învățământ de noul an de studii

Instituțiile de învățământ din țară se pregătesc să primească elevii în noul an de studii 2020-2021. Nina Cojocari a menționat că echipa managerială din cadrul instituției pe care o reprezintă s-a gândit deja la câteva reguli pe care ar trebui să le urmeze cei care vor păși pragul liceului seral.

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Se redeschid sau nu grădinițele? – Mesaj neașteptat al avocatului poporului
"Toate auditoriile vor avea acces la Internet, vor fi calculatoare staționare și notebook-uri. În fiecare clasă vor fi dezinfectanți, vom amenaja mesele la distanță. Am făcut și un contract de achiziționare de covorașe și dezinfectanți pe care-i vom pune la toate ușile de intrare și ieșire, Urmează să procurăm temrometre și să aprovizionăm punctul medical cu medicamente, conform instrucțiunilor necesar", a remarcat Nina Cojocari.

De menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării elaborează un document cu privire la regulile pe care vor trebui să le respecte elevii și cadrele didactice pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În prezent, ministerul de resort se află la etapa consultărilor cu reprezentanții instituțiilor de învățământ pentru a efectua un plan de acțiuni în acest sens.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0