Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce li s-a pregătit judecătorilor din vina cărora statul este condamnat de CEDO

© Depositphotos.com / JanPietruszkaправосудие
правосудие - Sputnik Moldova
Abonare
Proiect de lege aprobat de Guvern: statul să dețină posibilitatea înaintării acțiunilor de regres împotriva judecătorilor din vina cărora Republica Moldova este condamnată de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Guvernul a aprobat în ședința de vineri, 3 iulie, un proiect de lege al cărui scop este să-i ofere statului posibilitatea de a înainta acțiuni de regres împotriva judecătorilor vinovați de condamnarea Republicii Moldova de către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova
Politică
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi: „Terminați cu șantajurile voalate și intrigile!”

Proiectul, prezentat în ședința Guvernului de ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, va fi avansat Parlamentului pentru discuții și adoptare.

Conform proiectului, Ministerul Justiției ar urma să fie responsabil de înaintarea acțiunilor de regres, iar termenul în care judecătorii vor fi penalizați conform procedurii disciplinare va constitui 5 ani.

În ședință, premierul Ion Chicu a subliniat importanța proiectului, în situația în care Bugetul de Stat suportă pierderi enorme an de an de pe urma condamnărilor Republicii Moldova la CEDO.

„Este un proiect foarte bun. Astfel Republica Moldova își va cunoaște „eroii” pentru care plătim sume imense la Curtea Europeană, dar și să-i poată trage la răspundere”, a spus Ion Chicu.

Premierul și-a exprimat speranța că, odată cu aprobarea acestui proiect, „judecătorii vor cântări bine lucrurile înainte de a încălca legile”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0