Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi: „Terminați cu șantajurile voalate și intrigile!”

© Sputnik / Rodion ProcaФадей Нагачевский
Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Justiției se declară ținta unor încercări de „șantaj voalat”, dar spune că este decis să meargă înainte, pentru că i s-a oferit un mandat prin care poate schimba lucrurile în bine.

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, susține că, din noiembrie 2019, de când a venit în fruntea ministerului, a devenit ținta „multor strategii” care au scopul de a-l „compromite, discredita, bloca, controla”.

Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova
Politică
Câtă încredere are ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în avocatul Vitalie Nagacevschi

„Sunt conștient de faptul că deranjez pe muuuuuulți”, a scris ministrul Justiției pe Facebook. „Dar astea doar îmi dau curaj să mă lupt, fiindcă așa nu se mai poate! Ajunge! Eu vreau stat de drept și justiție echitabilă. Terminați cu șantajurile voalate și intrigile!”, a adăugat Fadei Nagacevschi.

Cel mai recent fapt care l-a deranjat pe ministrul Justiției a fost o apreciere făcută de Ilan Șor în conferința de presă din 4 martie.

„Iaca na, domnul Șor, vorbind de mine în conferința sa, zice că мальчик заигрался (trad. n.: băiețelul s-a întrecut cu joaca). Nu pot spune că nu-mi este plăcut să fiu numit ,,мальчик” (trad. n.: băiețel), dar am deschis Wiki să văd din ce an este dumnealui și este din 1987, cu vreo 5 ani mai tinerel ca mine. Cu privire la ,,заигрался” (trad. n.: s-a întrecut cu joaca), nu..., eu nu știu, nu știu... Eu nu mă joc, s-au jucat alții, eu îmi exercit mandatul conform Constituției, în interesul Republicii Moldova și al oamenilor acestei țări”, a afirmat Fadei Nagacevschi.

Răspunzându-le oamenilor care i-au comentat postarea, Ministrul Justiției a povestit că realitatea cotidiană îl stimulează „să meargă doar înainte”, mai ales în situația în care i s-a oferit un mandat prin care poate schimba situația în bine „pentru noi toți” și vrea să fie fericit la el în țară. Fadei Nagacevschi a dezvăluit că mama lui este nevoită să muncească în Italia.

„Când vin acasă și-mi văd copiii, când văd că maică-mea trebuie să muncească în Italia pentru a exista, când văd că toate rudele și o mare parte din prieteni trebuie să muncească în afara țării, când văd tristețe în ochii oamenilor, când știu din propria practică cum stau lucrurile prin justiție din cauza unor ,,BARONI”, știind că mi s-a oferit mandat prin care se poate de făcut ceva pentru noi toți, nu pot decât să merg înainte. Vreau să fiu fericit la mine în țară”, a scris ministrul Justiției.

Victor Mocanu - Sputnik Moldova
Adevăratul motiv al emigrației: Ce au pe inimă moldovenii care pleacă peste hotare

Recent, Fadei Nagacevschi a declarat, în studioul Sputnik Moldova, că ministerul pe care-l conduce, precum și Guvernul în general nu vor renunța la intenția de a-i penaliza pe judecătorii din cauza cărora Republica Moldova pierde dosare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), fiind obligată să plătească despăgubiri din Bugetul de Stat. Vor fi penalizați judecătorii a căror vinovăție va fi stabilită și va fi așa cum va decide Guvernul, a spus Nagacevschi. De asemenea, ministrul a menționat că este prerogativa Parlamentului să modifice cadrul legal astfel încât acesta să permită pedepsirea judecătorilor care pronunță sentințe incorecte cu bună știință.

Fluxul de știri
0