Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă o tentativă eșuată: Ședința Parlamentului nu a avut loc din lipsă de cvorum

© Sputnik / Rodion ProcaПарламент Parlament
Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința Parlamentului nu a avut loc astăzi din lipsă de cvorum. În plenul Parlamentului au fost prezeți doar 49 de deputați.

CHIȘINĂU, 3 iul - Sputnik. Ședința Parlamentului, care era programată pentru astăzi la ora 10:00, nu s-a desfășurat din lipsă de cvorum. În sală au fost prezenți doar 49 de deputați. De la ședință au lipsit fracțiunile PAS, PPDA, grupul PRO Moldova și fracțiunea Partidului Șor.

”În plen a venit și domnul premier pentru asumare de răspundere. Văd că colegii noștri din cealaltă parte boicotează în continuare ședința. De aceea, constatăm lipsa cvorumului și ședința nu a fost deschisă. Mulțumesc tuturor pentru participare. Săptămâna viitoare convocăm ședința biroului și decidem când va fi umrătoarea ședință a Parlamentului”, a precizat șeful Legislativului, Zinaida Grecianîi. 

Președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov s-a arătat indignat de faptul că cei din opoziție nu au venit nici de această dată la ședință. 

”Eu înțeleg că nu este ședință oficială, nu este cvorum. Noi venim a doua zi și stăm în coridoare. Țara e în așteptare, Guvernul este într-o situație absolut legală. Guvernul este responsabil de acumularea la buget, de cheltuielile care se fac și de gestionarea bugetului. Chiar dacă partidul de guvernare nu este de acord, Guvernul are dreptul să vină să-și asume răspunderea. Asumarea răspunderii este o procedură dictată de necesitatea ca Guvernul, de se întâmplă ceva, vine și își asumă răspunderea. De ce colegii din opoziție nu sunt în sală? Eu mă mir”, a precizat Dumitru Diacov. 

Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Politică
Au mers să ia masa și nu s-au mai întors: Ședința plenului, încheiată din lipsă de cvorum
După tentativa eșuată de ieri, când în Parlament nu a fost cvorum pentru ca forul legislativ să ia act de angajarea răspunderii Guvernului pentru patru proiecte impotante, Ion Chicu a mers și astăzi în plen, dar deputații din opoziție nu au binevoit nici de această dată să se prezinte la ședință. 

Unul dintre cele mai importante proiecte pentru care Guvernu își asumă răspunderea este cel de modificare a legii bugetului de stat, prin care au fost majorate cheltuielile cu peste un miliard de lei.

Proiectul prevede suvenționarea întreprinderilor și organizațiilor necomerciale care au instituit șomaj tehnic în perioada stării de urgență, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, fonduri adăugătoare pentru realizarea programelor în domeniul ocrotirii sănătății. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0