Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au mers să ia masa și nu s-au mai întors: Ședința plenului, încheiată din lipsă de cvorum

© Sputnik / Rodion ProcaПарламент Parlament
Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința Parlamentului de astăzi nu a mai continuat din lipsă de cvorum. Deputații au făcut o pauză pentru a lua masa și nu s-au mai întors.

CHIȘINĂU, 6 mart - Sputnik. Ședința Parlamentului nu a mai continuat astăzi din lipsă de cvorum, chiar dacă nu au fost examinate toate proiectele de pe ordinea de zi.

Deputații s-au oprit la examinarea proiectului de modificare a Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii. În timpul discuțiilor pe marginea acestui proiect, unii deputați ai ieșit din sală, iar ședința a fost întreruptă. 

Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Eroarea lui Andrian Candu sau cui îi servește constituirea unui partid Pro Moldova

După o oră, deputatul Vasile Bolea a venit în fața presei și a anunțat că nici în Comisia Juridică Numiri și Imunități unii deputați nu au venit.

Asta chiar dacă astăzi a fost ultima zi în care aceștia au putut să examineze dosarele celor 18 pretendenți la funcția de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. 

”Din păcate, și sedința Parlamentului a fost încheiată, deoarece colegii din Blocul ACUM nu au dorit să muncească astăzi. Ședința Comisiei Juridice Numiri și Imunități urma să aibă loc după ședința Parlamentului. Toți colegii au fost anunțați despre acest lucru. Din păcate, ședința Comisiei juridice, ședința închisă în care urma să analizăm admisibilitatea dosarelor la concurs nu a avut loc, deoarece nu am avut cvorum. O parte bună dintre colegi au găsit alte activități decât cele pentru care au fost mandatați de cetățeni să vină să muncească în Parlament în cvorum comisiilor, în cadrul plenului Parlamentului”, a precizat Bolea. 

Potrivit lui Vasile Bolea, examinarea dosarelor pretendenților la funcția de membri ai CSM a fost amânată pentru săptămâna viitoare. 

Fluxul de știri
0