Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Putin: Garantul principal al stabilității în Rusia este poporul

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с рабочей группой по поправкам в Конституцию РФ
Президент РФ В. Путин встретился с рабочей группой по поправкам в Конституцию РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului s-a întâlnit cu grupul de lucru care a pregătit propunerile de modificare a Constituției Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Garantul principal al stabilității în Federația Rusă este poporul, este importantă predispoziția cetățenilor pentru crearea condițiilor de dezvoltare ascendentă a țării, a declarat Vladimir Putin.

În cadrul întâlnirii cu grupul de lucru care a pregătit propunerile de modificare a Constituției Rusei, lui Putin i s-a adresat deputatul în Duma de Stat Valentina Tereșcova. Ea a relatat ”că vine un flux enorm de scrisori în care nu doar că sunt exprimate cuvinte de mulțumire pentru Putin, ci oamenii își leagă de el speranța privind stabilitatea în țară.

”Aș vrea să menționez următoarele: garantul principal al stabilității în țară este poporul rus. Poporul rus în sensul larg al cuvântului, care este capabil să ia astfel de decizii responsabile, legate în cazul dat de susținerea amendamentelor la Constituție. Oamenii au perceput cu inima că ceea ce a fost propus de cetățenii înșiși, de grupul de lucru, de deputații în Parlament, este solicitat și este necesar țării”, a declarat drept răspuns președintele.

Putin a menționat că ”predispoziția cetățenilor pentru crearea condițiilor de dezvoltare ascendentă și stabilă, pentru crearea condițiilor de dezvoltare în liniște a țări, este extrem de importantă”.

Dmitri Peskov, porte-parole du président russe - Sputnik Moldova
Rusia
Peskov: Rusia nu intenționează să se implice în alegerile din Belarus

Potrivit șefului statului, Legea Fundamentală nu poate include în sine totul, însă alte propuneri valoroase care au venit de la oameni trebuie realizate, important este să nu se piardă nimic.

”Este practic imposibil să pui totul în Constituție, nu este real, iar în esență nici nu este necesar, acesta nu este un nivel constituțional. Însă propunerile care au venit de la oameni, de care nu putem să ținem cont în Constituție, dar care sunt cu siguranță valoroase pentru societate, aceste propuneri, fără nicio îndoială, trebuie realizate. Fie în legi, fie în alte documente”, a afirmat președintele.

”Important este să nu se piardă nimic din ceea ce oamenii au elaborat și au propus de folos pentru țară”, a adăugat el.

Totodată, șeful statului a subliniat în mod deosebit că în Rusia nu au fost, nu sunt și nu vor fi niciun fel de restricții pe criterii religioase și naționale, precum și în privința drepturilor minorităților sexuale.

Подсчет голосов по итогам голосования по поправкам в Конституцию РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Amendarea Constituției Rusiei: CEC a procesat 100% din procese verbale

”În Rusia nu a existat, nu există și nu va exista nimic care ar avea legătură cu limitarea drepturilor pe criterii rasiale, orientare sexuală, naționalitate, sau pe anumite criterii religioase. În Rusia nu a fost așa ceva și nu va fi niciodată”, a subliniat președintele Putin la întâlnirea cu grupul de lucru care a pregătit propunerile de modificare a Constituției Federației Ruse.

Vineri, Vladimir Putin a semnat decretul cu privire la introducerea în Constituția țării a modificărilor pentru care au votat, în cadrul consultărilor populare, mai bine de trei pătrimi dintre alegătorii ruși.

Votul pentru amendamentele la Legea Fundamentală a avut loc din 15 iunie până pe 1 iulie. După procesarea a 100% din procesele verbale, prezența la vot a constituit 67,97%. În favoarea modificărilor au votat 77,92% (aproape 58% dintre cetățenii ruși), împotrivă – 21,27% (aproximativ 16 milioane de oameni).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0