Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pictorița care cucerește lumea: Tablourile moldovencei, expuse tocmai la Los Angeles

© Photo : Facebook / Raisa AmbrosRaisa Ambros
Raisa Ambros - Sputnik Moldova
Abonare
Raisa Ambros își expune tablourile în cele mai prestigioase galerii de artă din lume. Cum îi reușește acest lucru - aflați chiar de la ea.
Pictorița care cucerește lumea: Tablourile moldovencei, expuse tocmai la Los Angeles

Raisa Ambros are o îndelitnicire mai puțin obișnuită în mediul artiștilor plastici. Moldoveanca crează doar picturi abstracte pe hârtie de la care nu-ți poți lua privirea. A studiat la Academia de Teatru și Film din București, unde în anul 1996 și-a expus primele lucrări pe holurile instituției.

De atunci, Raisa Ambros a călătorit mult și chiar și-a schimbat de mai multe ori traiul în diverse țări, iar varietatea culturilor i-au schimbat modul de gândire, au inspirat-o și au ajutat-o să dobândească multă experiență. În același timp, moldoveanca a început să participe la expoziții cu renume, una dintre acestea fiind chiar în Franța.

"Am participat alături de alți 50 de artițti plastici din diverse țări la o expoziție deosebită la Paris. De atunci mi-am făcut mai multe cunoștințe și am început să fiu invitată la diverse expoziții de anvergură, a povestit Raisa Ambros.

Doar anul trecut, în numai jumătate de an moldoveanca a participat în cadrul a 12 expoziții de grup în Anglia, Franța, Grecia, Cehia și Italia. De asemenea, tablourile sale deosebite au ajuns să fie apreciate tocmai în America, la Los Angeles, iar publicul a rămas fascinat de lucrările moldovencei create cu multă pasiune.

"Recent am participat la un târg de artă la Los Angeles. Am pregătit 30 de opere de mici dimensiuni pe care le-am luat cu mine în valiză. A fost o experiență foarte interesantă", a relatat ea.

De curând moldoveanca s-a stabilit cu traiul la Londra și este pregătită să cucerească noi culmi.

Despre planurile de viitor și proiectele de perspectivă aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0