Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O persoană a fost reținută în urma perchezițiilor de la fostul sediu PDM - Detalii

© Sputnik / Мирослав РотарьPDM sediu ПДМ офис
PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Abonare
O persoană a fost reținut în urma perchezițiilor desfășurate ieri de PCCOCS la fostul sediu al Partidului Democrat din Moldova.

CHIȘINĂU, 3 iul - Sputnik. O persoană a fost reținută în urma perchezițiilor de la fostul sediu PDM, desfășurate ieri de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Oamenii legii au ridicat documente și tehnică de calcul.

Заседание парламента 10 июня - Sputnik Moldova
Politică
Socialiștii au făcut un apel către deputații PDM, PPDA și PAS: Care este motivul

Acțiunile procesuale au avut loc la fostul sediul al Partidului Democrat din Moldova, în depozitul în care au fost evacuate și stocate unele bunuri care au fost scoase din clădire, la domiciliul și în mașina persoanei reținute.

Persoana reținută preventiv este șeful departamentului IT al PDM, el fiind bănuit de favorizarea și participarea activă la activitatea organizației criminale organizate conduse de fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc. 

Toate activitățile s-au desfășurat în cadrul investigațiilor efectuate de procurori pe unul dintre dosarele ce vizează frauda bancară, în care este documentată inclusiv activitatea organizației criminale conduse de ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

„De notat că, după mai multe amânări, demersul procurorului cu privire la autorizarea efectuării percheziției la fostul sediu PDM a fost respins de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Considerând refuzul ilegal, procurorii l-au contestat la Curtea de Apel Chișinău, care, la fel, ne-a respins demersul. Între timp, în cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, procuratura a aflat despre evacuarea din fostul sediu PDM a bunurilor care au relevanță pe dosar, fapt ce a determinat ca procurorii să intervină imediat, în baza ordonanței emise în baza art.125 alin.(4) Cod de procedură penală, într-un caz ce nu suferă amânare”, este precizat într-un comunicat al Procuraturii.

Procuratura formulează un șir de rezerve față de prestația magistraților care nu au permis desfășurarea unor percheziții.

„Deoarece procedurile legale nu ne permit să mai contestăm deciziile judecătorești menționate și, respectiv, ele sunt în vigoare, Procuratura nu le va critica acum, deși sunt suficiente rezerve față de prestația unor colegi magistrați care nu ne-au permis să percheziționăm „nucleul organizației criminale”, motivând că Procuratura „nu investighează o infracțiune pe urme fierbinți și nu se cunoaște dacă această faptă este sau nu consumată”, recomandându-le procurorilor „administrarea probelor pe alte căi decât percheziția, în special, prin cereri de comisie rogatorie către alte state”, se mai arată în comunicatul Procuraturii Generale. 

Urmărirea penală continuă, iar instituția va informa despre evoluția anchetei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0