Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANSP: Scade numărul cazurilor de infectare cu COVID-19, dar în unele zone situația e gravă

© AFP 2024 / AHMAD AL-RUBAYEмедик применяет проверки образца крови
медик применяет проверки образца крови - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful ANSP, Nicolae Furtună, a declarat într-o conferință de presă că numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a scăzut cu 28 la sută.

CHIȘINĂU, 3 iul - Sputnik. Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a prezentat date actualizate cu privire la răspândirea COVID-19 în Republica Moldova. Numărul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus s-a micșorat cu 28% față de săptămâna trecută. Informația a fost comunicată de șeful ANSP, Nicolae Furtună. 

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Nu toți copiii vor fi admiși la grădiniță și când vor fi redeschise? Ce spune Furtună

Cu toate acestea, în unele localități s-a înregistrat o dublare a numărului de cazuri de contaminare. El s-a referit la Edineț și Șoldănești. 

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, aproape 600 de oameni care se tratau de coronavirus acasă au fost internați în spital pentru că starea de sănătate s-a agravat. 

De la începutul pandemiei, 6.152 de persoane au primit tratament la domiciliu. Dintre acestea 2 745 au fost tratate, 2 813 se află în proces de vindecare, iar 594 au fost internate în spital, întrucât starea de sănătate s-a agravat. 

Până la această oră 560 de oameni și-au pierdut viața din cauza COVID-19. Din numărul total de persoane infectate, 453 sunt în stare gravă, iar 9 846 au fost tratate și externate din intituțiile medicale. 945 de copii s-au infectat cu COVID-19, precum și 152 de femei însărcinate. În Republica Moldova nu sunt cazuri de reinfectare cu COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0