Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Nu toți copiii vor fi admiși la grădiniță și când vor fi redeschise? Ce spune Furtună

© Pixabay / PhotoMIX-CompanyДетский сад
Детский сад - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a anunțat când vor fi redeschise grădinițele în Republica Moldova și în ce condiții.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Președintele Igor Dodon, în izolare: duminică va fi testat la COVID-19
CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Nicolae Furtună a anunțat că specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și cei de la Ministerul Educației au stabilit instrucțiunile în vederea redeschiderii grădinițelor, astfel ca acestea să nu devină platforme de răspândire a coronavirusului. El a spus că acestea vor fi redeschise atunci când va permite situația epidemiologică și parametri epidemiologici care o caracterizează.

Decizia de redeschidere a instrucțiunilor preșcolare va fi luată de Ministerul Educației, dar și de administrația locală.

Nicolae Furtună a mai spus că "Ministerul Sănătății va stabili care copii vor avea prioritate", ceea ce înseamnă că nu toți copiii vor putea să meargă la grădinițe odată cu deschiderea lor, ci doar o parte, ca să se evite aglomerația și răspândirea virusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0