Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Ce se întâmplă în Parlament e bătaie de joc - voi face totul ca să avem anticipate

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon nu va purta discuții cu grupul Candu și cu fracțiunea Partidului „Șor”. Acesta a precizat că va face tot posibilul ca să fie organizate cât mai curând alegeri parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 3 iul - Sputnik. Președintele Igor Dodon a vorbit în cadrul ediției de astăzi a emisiunii ”Președintele Răspunde” despre posibilitatea desfășurării alegerilor anticipate. Acesta a declarat că Partidul Socialiștilor nu va purta un dialog cu cei din PRO Moldova și din Partidul Șor. Astfel, unica soluție ar fi alegerile parlamentae anticipate. 

”Unica soluție sunt alegerile parlamentare anticipate. De ce face Plahotniuc manevrele acestea? El are deja 23, 24 de deputați. El vrea să intre la guvernare. Știți cum fac bandiții de obicei? Ei mai întâi creează probleme și după vin și spun ”vin să ți le rezolv”. În ultima perioadă Șor, Candu, Plahotniuc au mers la discuții numai cu dreapta. Deja vin și la socialiști. Vin la noi”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon are o poziție categorică față de posibiliatea unor discuții cu reprezentanții Pro Moldova. Acesta a delcarat că acestea nu vor exista. 

Igor Dodon în vizită la Coșnița - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a vizitat astăzi Coșnița și Vadul lui Vodă – Foto

„Poziția noastră oficială este: Niciun fel de discuție cu bandiții. Alegeri parlamentare anticipate. Gruparea asta mafiotică este ca și oaia ceea cu leșie. Știți, este stâna frumoasă și este o oaie cu leșie, râioasă – ea stă deoparte, nimeni nu vrea să stea cu ea. Grupul Candu - Șor este exact așa. Cei care se apropie - este gata cu dânșii”, a declarat Igor Dodon. 

Igor Dodon a precizat că va face tot posibilul ca să declanșeze alegeri parlamentare anticipate concomitent cu prezidențialele. Dacă însă acest lucru nu va fi posibil, atunci imediat după prezidențiale primul decret al noului șef de stat ar trebui să fie cel privind dizolvarea Legislativului și declanșarea anticipatelor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0