Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Corneliu Popovici, despre reglementările privind redeschiderea școlilor

© Sputnik / OsmatescoCorneliu Popovici
Corneliu Popovici - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Începând cu 1 septembrie, elevii ar putea reveni în sălile de clasă, însă aceștia vor fi nevoiți să respecte mai multe cerințe obligatorii pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
Corneliu Popovici, despre reglementările privind redeschiderea școlilor

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării elaborează un șir de reglementări pentru noul an de de studii 2020-2021, care urmează să fie aprobate de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică.  

Potrivit consilierului președintelui Republicii Moldova Corneliu Popovici, documentul elaborat de către Ministerul Educației trebuie să fie bazat pe recomandările specialiștilor din domeniul sănătății, în colaborare cu reprezentanții administrației publice locale și reprezentații corpului didactic. De asemenea, este important să fie examinată și practica altor state la acest capitol.

"De exemplu, în România au pregătit un șir de acte normative care deja sunt aplicate în practică în ceea ce privește accesul copiilor și cadrelor didactice în școli. Schemele au fost testate pentru prima dată la examenele de absolvire a gimnaziului și la Bacalaureat. Astfel, tot aceste practici vor sta la bază pentru accederea copiilor în școli începând cu 1 septembrie", a subliniat Corneliu Popovici.
În același timp, consilierul președintelui a remarcat că printre recomandările obligatorii impuse de autorii documentului trebuie să se regăsească modificarea regimului de accedere în școli, precum și împărțirea claselor pe ture. De menționat că printre recomandările elaborate de către ministerul de resort se numără asigurarea obligatorie a instituției cu dezinfectanți și necesarul pentru regimul de termometrie, reamenajarea spațiilor pentru clasele de elevi cu capacitatea mai mare de 25 persoane, posibilitatea de organizare a procesului educațional clasic în paralel cu cel la distanță precum și obligațiunea de a purta măști și mănuși în timpul orelor de studii.
Documentul urmează să fie aprobat de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0