Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vine sau nu Stoianoglo în Parlament: Reacția Procuraturii Generale

© Sputnik / Rodion ProcaПарламент Parlament
Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală vine cu o reacție referitoare la informațiile apărute în presă precum că procurorul general ar intenționa să solicite Parlamentului ridicarea imunității unor deputați.

CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Procuratura are propria agendă de activitate, pe care nu și-o ajustează în funcție de calendarele politice și se detașează de orice încercare de a atrage instituția în confruntări și dispute de natură politică.

Здание Генеральной прокуратуры Молдавии  - Sputnik Moldova
Societate
Procuratura Generală reacționează la solicitarea PAS de audiere a procurorului general

Precizarea a fost făcută de Procuratura Generală ca reacție la apariția în spațiul informațional a unor specualții cu privire la venirea în Parlamentul Republicii Moldova a procurorului general cu solicitarea de ridicare a imunității unor deputați.

„Pe această cale ne exprimăm speranța că procurorii vor fi lăsați să se consacre, în continuare, efortului de a afla adevărul pe cauzele de rezonanță și importanță majoră, restanțe la care așteaptă răspuns nu doar cetățenii Republicii Moldova, dar și partenerii externi de dezvoltare”, precizează instituția într-un comunicat de presă.

În context, PG reiterează apelul către politicieni și nu încalce principiul independenței procesuale a Procuraturii, astfel discreditând activitatea organelor de drept.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0