Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuratura Generală reacționează la solicitarea PAS de audiere a procurorului general

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Генеральной прокуратуры Молдавии
Здание Генеральной прокуратуры Молдавии  - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală reacționează la solicitarea Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” de a-l audia pe procurorul General în Parlament.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Procuratura Generală a venit cu o reacție în legătură cu solicitările Platformei DA de a fi audiat în Parlament procurorul general Alexandr Stoianoglo, pe marginea mai multor cauze penale de rezonanță. 

”Într-un stat de drept nimeni și cu atât mai mult un reprezentat al puterii politice nu are dreptul să extrapoleze cu afirmații care aduc atingere principiului constituțional privind separația și colaborarea puterilor în stat, atentează la independența și imparțialitatea Procuraturii, ca valori supreme ale statului de drept”, este precizat într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale. 

Procuraturii generale - Sputnik Moldova
Societate
Procuratura va adopta soluții doar în baza legii: Reacția PG la protestele PAS
În comunicat mai este specificat și faptul că Legislativul nu controlează activitatea procesuală a Procuraturii, iar solicitarea deputatului de audiere a Procurorului General pe anumite dosare în Parlament iese din limitele legalului și poate fi apreciată ca amestec al puterii legislative în activitatea autorității judiciare 

Cu excepția controlului ierarhic intern, singura autoritate ce realizează controlul procesual al prestației procurorilor este sistemul judecătoresc. Procuratura va continua să informeze societatea despre rezultatele acțiunilor întreprinse, așa precum se procedează pe toate dosarele de interes sporit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0