Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pro Moldova anunță că boicotează ședința Parlamentului - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații grupului parlamentar Pro Moldova au susținut un briefing de presă în care au anunțat două chestiuni importante.

CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Deputații grupului parlamentar Pro Moldova nu se vor prezenta la ședința Parlamentului de astăzi, pentru a încerca blocarea asumării răspunderii Guvernului Chicu pentru proiectele aprobate ieri. Despre aceasta a anunțat liderul Pro Moldova, Andrian Candu, într-un briefing de presă.

Андриан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Pro Moldova a devenit oficial partid: Candu a vorbit despre viitorul formațiunii politice

„Noi nu ne vom prezenta în plenul parlamentului, pentru a opri o altă șmecherie, prin asumarea de răspundere pe care vor să o prezinte în Parlament. Asumarea răspunderii este un act care presupune o situație deosebită. Proiectele cu care vine Guvernul în asumare de răspundere puteau veni în procedură obișnuită, ca să avem posibilitate să le dezbatem”, a declarat Candu.

Mai mult, oficialul spune că de astăzi trebuie să înceapă urgent consultările cu celelalte grupuri parlamentare de opoziție, pentru a agrea un plan de acțiuni și de colaborare în privința mai multor subiecte legate de agenda parlamentară, demisia actualei guvernări, numirea unui nou Guvern etc.

Amintim că ieri Guvernul și-a angajat răspunderea pentru proiectul care prevede suvenționarea întreprinderilor și organizațiilor necomerciale care au instituit șomaj tehnic în perioada stării de urgență, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, fonduri adăugătoare pentru realizarea programelor în domeniul ocrotirii sănătății. 

Un alt proiect important pentru care Guvernul și-a angajat ieri răspunderea este cel care prevede majorarea angajaților din sistemul medical cu 30 la sută.

Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, a declarat că de această majorare vor beneficia cadrele medicale din instituțiile și subdiviziunile medicale finanțate din bugetul de stat și din bugetele locale. Salarii mai mari vor primi 4500 de specilaiști. Modificările vor intra în vigoare în data de 1 septembrie 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0