Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proiectele pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea - publicate în Monitorul Oficial

Abonare
În Monitorul Oficial au fost publicate hotărârea Guvernului de asumare a răspunderii în cazul proiectului de modificare a Legii Bugetului de Stat, precum și cele patru proiecte de lege concrete asupra cărora Cabinetul de Miniștri și-a angajat răspunderea pe 1 iulie.

CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Hotărârea Guvernului din 1 iulie prin care acesta și-a angajat răspunderea pentru proiectul de lege de modificare a Bugetului de Stat, precum și cele patru proiecte de lege propriu-zise în cazul cărora Cabinetul de Miniștri și-a asumat răspunderea au fost publicate joi, 2 iulie, în Monitorul Oficial.

Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul și-a asumat răspunderea pentru un proiect de modificare a bugetului de stat

Acestea nu intră însă în vigoare la data publicării. Prim-ministrul Ion Chicu urmează să prezinte vineri, 3 iulie, decizia de asumare a răspunderii în plenul Parlamentului, pentru adoptare.

Proiectele se referă la majorarea veniturilor și cheltuielilor Bugetului – respectiv, va crește și deficitul, vizează majorarea salariilor medicilor, acordarea unor indemnizații unice persoanelor cu venituri reduse.

Cele mai importante modificări la Buget pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea prevăd majorarea capitolului „Venituri” cu 52,4 milioane de lei și a capitolului „Cheltuieli” cu peste un miliard de lei. Respectiv, deficitul Bugetului de Stat va crește cu 1 miliard 231 de milioane de lei.

Ca rezultat, deficitul Bugetului de Stat ar urma să constituie 17,5 miliarde de lei. Guvernul a informat că va acoperi deficitul bugetar din împrumuturi și granturi externe, precum și din emisia suplimentară a valorilor mobiliare de stat.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul și-a asumat răspunderea: Salariile în sistemul medical, majorate cu 30%
Iată cele patru proiecte de lege asupra cărora Guvernul și-a asumat răspunderea și care au fost publicate pe 2 iulie în Monitorul Oficial: 529. Hotărâre pentru angajarea răspunderii asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar (nr. 435, 1 iulie 2020); 530. Hotărâre pentru angajarea răspunderii asupra proiectului de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 nr. 172/2019 (nr. 436, 1 iulie 2020); 531. Hotărâre privind angajarea răspunderii asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 173/2019 (nr. 437, 1 iulie 2020); 532. Hotărâre privind angajarea răspunderii asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020 nr. 174/2019 (nr. 438, 1 iulie 2020).

Din banii care se adaugă la cheltuieli, Guvernul și-a propus acordarea indemnizațiilor unice în mărime de 700 de lei pensionarilor și altor categorii sociale cu venituri mai mici de 3.000 de lei.

De asemenea, ar urma să fie majorate salariile pentru angajații din sectorul medical, cu 30%, iar Fondul de subvenționare a agriculturii să fie suplimentat cu 100 de milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0