Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul și-a asumat răspunderea: Salariile în sistemul medical, majorate cu 30%

© Sputnik / Miroslav RotariIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a votat o hotărâre prin care salariul angajaților din sistemul medical se va majora cu 30 la sută.

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Cabinetul de miniștri își asumă răspunderea pentru mai multe proiecte de lege. Anunțul a fost făcut în debutul ședinței de astăzi a Guvernului de către premierul Ion Chicu. 

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
Democrații spun dacă vor participa la discuțiile cu privire la formarea unui nou Guvern

Una dintre legile pentru care își asumă răspunderea este ca personalul medical din țara noastră să primească salarii cu 30 la sută mai mari. Hotărârea a fot abrobată astăzi de Cabinetul de Miniștri.

Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, a declarat că de această majorare vor beneficia cadrele medicale din instituțiile și subdiviziunile medicale finanțate din bugetul de stat și din bugetele locale. Salarii mai mari vor primi 4500 de specilaiști. Modificările vor intra în vigoare în data de 1 septembrie 2020.

Premierul Ion Chicu a explicat modatilatea prin care vor fin majorate salariile pentru lucrătorii medicali. 

„Am spus că dublăm salariile pentru personalul medical. Cu 30% la 1 septembrie 2020, fapt pe care îl votăm azi, cu 30% la 1 ianuarie 2021 și cu 40% de la 1 iulie 2021”, a precizat Ion Chicu. 

Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, declarat că toate cheltuielile necesare, în sumă de 40 de milioane de lei, sunt prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2020. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că acesta este un semn de recunoștință pentru medicii care luptă cu pandemia în prima linie. 

”Salutăm această inițiativă pentru că se asigură o echitate dat fiind faptul că venim cu majorări salariale pentru cei care luptă în prima linie. Este un semn de recunoștință față de cei care sunt la straja vieții”, a declarat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Anterior premierul Ion Chicu a declarat că Ministerul Finanțelor și Casa Națională de Asigurări în Medicină va face mai multe calcule pentru ca autoritățile să poată majora considerabil salariile tuturor medicilor. Din data de 1 aprilie medicii din țara noastră primesc salarii majorate cu 10 procente. Decizia a fost luată pe 22 ianuarie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0