BORu: Miscarea Black Lives Matter capătă un caracter anticreștin

© AFP 2024 / DANIEL LEAL-OLIVASПротесты в Лондоне
Протесты в Лондоне - Sputnik Moldova
Abonare
Episcopul de Zelenograd, Savva, este de părere că Miscarea Black Lives Matter capătă un caracter anticreștin.

CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Mișcarea Black Lives Matter din SUA, Marea Britanie și o serie de alte state capătă un caracter anticreștin și anticivilizațional, consideră adjunctul Direcției executive a Patriarhiei Moscovei episcopul de Zelenograd, Sava (Tutunov).

Episcopul a scris despre acest lucru pe canalul său de Telegram, comentând știrea despre statuia lui Constantin cel Mare, de lângă catedrala din orașul englez York ar putea fi demontată din cauza ”glorificării robiei”.

Constantin cel Mare, care a legiferat creștinismul în cadrul Imperiului Roman, a fost trecut de Biserica Ortodoxă în rândul sfinților și este venerat ca un împărat fiind în tocmai cu apostolii.

”Despre ce fel de luptă pentru încălcarea drepturilor poate fi vorba? Lupta pentru cine este cel mai important în lume. Cel care ține bâta, indiferent de culoarea pielii? Sau cel care gândește cu creierul și nu doar că cinstește, ci și folosește moștenirea ancestrală în viață de dragul viitorului?", se întrebă retoric episcopul.

Участники протеста, вызванного смертью афроамериканца Джорджа Флойда, на одной из улиц Нью-Йорка - Sputnik Moldova
America este împotriva eroilor săi: De ce acolo se dorește să se scape de poliție
Valul de proteste a cuprins Statele Unite, iar apoi în alte țări ale lumii după ce afro-americanul George Floyd a murit din cauza poliției din Minneapolis. Acțiunile, adesea însoțite de dezordini, au avut loc sub sloganurile mișcării Black Lives Matter („Viața negrilor contează”), care înseamnă „dreptate rasială”. În special, protestatarii au demolat zeci de monumente ale diverselor personalități istorice pe care le acuză de rasism.

În acest context, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a declarat că este necesar să se examineze cu atenție statuile de la Catedrala din Canterbury și din abația Westminster, pentru vedea dacă trebuie să fie lăsate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0