Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anularea taxelor pentru mărfurile moldovenești – un gest mărinimos făcut de Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariМихаил Пойсик
Михаил Пойсик - Sputnik Moldova
Abonare
Eliberarea mărfurilor moldovenești de taxe în Federația Rusă îi va favoriza pe producătorii moldoveni, a declarat în studioul radio Sputnik Moldova economistul Mihail Poisik.

CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Amintim că recent Federația Rusă a decis prelungirea termenului la exporturile fără taxe vamale ale mai multor categorii de mărfuri moldovenești pe teritoriul Rusiei.

Comentând această decizie a autorităților ruse, economistul Mihail Poisik a declarat că aceasta este un pas important care, bineînțeles, va avea un impact pozitiv asupra țării, în general, dar și asupra fermierilor, agricultorilor moldoveni ale căror mărfuri vor ajunge pe piața Federației Ruse.

Молдовагаз - Sputnik Moldova
Societate
Anunț important de la „Moldovagaz”: Iată ce li se propune consumatorilor
Potrivit experților în domeniu, datorită anulării taxelor vamale, producătorii moldoveni vor economisi timp de un an aproximativ un miliard de lei. Aceasta este o sumă importantă pentru țară. Poisik spune că acesta este un gest mărinimos făcut de Rusia țării noastre.

“În felul acesta, Rusia demonstrează predispunerea sa față de Moldova. Pentru agricultori, anularea taxelor este un ajutor important. Spre exemplu, 99 de procente din producția de mere sunt exportate în Rusia”, a declarat expertul.

Mihail Poisik a menționat că revenirea unor categorii de mărfuri moldovenești pe piața din Federația Rusă va stimula exporturilor moldovenești.     

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0