Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi relaxări din 1 iulie: Ce avem și ce nu avem voie să facem

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaПосетители летнего кафе на одной из улиц города Любек
Посетители летнего кафе на одной из улиц города Любек - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă de astăzi moldovenii se pot bucura de mai multă libertate după reluarea activităților economice, unele restricții rămân în vigoare.

CHIȘINĂU, 1 iul – Sputnik. Comisia națională extraordinară de sănătate publică a decis reluarea, începând de astăzi, a tuturor activităților economice. Informația a fost prezentată în cadrul unui briefing de presă de către secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș. Totodată, se interzice în continuare aflarea în locuri publice în grupuri mai mari de trei persoane, aflarea persoanelor de peste 63 de ani în afara domiciliului fără necesitate stringentă, aflarea persoanelor pe terenurile de joc, terenurile de sport și în zonele de agrement - este vorba de bâlciuri și parcuri de distracție.

Модель COVID-19 - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Alte 285 de cazuri de COVID-19. Bilanțul ajunge la aproape 17 mii de persoane

La fel, rămâne sistată activitatea centrelor de reabilitare, cu excepția Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii și Centrului Republican Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare care se referă la servicii de intervenție timpurie, reabilitarea medicală în ambulatoriu. Se interzice în continuare desfășurarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ general, profesional și universitar, dar și activitatea taberelor de odihnă. Nu se permite nici organizarea și desfășurarea majorității evenimentelor și competițiilor cu caracter cultural-sportiv. Acces nu avem nici în cluburile de noapte deocamdată. Este vorba în special de discoteci și ringuri de dans.

Regulile de protecție rămân aceleași și includ respectarea distanței sociale, purtarea măștilor în spațiile publice închise și în transportul public, respectarea igienei personale, etc.

De precizat că, în cazul în care dinamica numărului cazurilor de infectare cu COVID-19 va fi în descreștere, după data de 15 iulie ar putea fi ridicată starea de urgență în sănătate publică. Numărul cazurilor de infectare confirmate astăzi este de 285 de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0