Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Alte 285 de cazuri de COVID-19. Bilanțul ajunge la aproape 17 mii de persoane

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate a situației epidemiologice privind infecția COVID-19.

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Alte 285 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate pe parcursul zilei de astăzi. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor de la începutul pandemiei este de 16 898 de persoane infectate. Din numărul total de cazuri, 6 755 sunt active.

Медицина - Sputnik Moldova
Care este eficacitatea a trei prototipuri de vaccin anti COVID-19 făcute în Rusia

Informația a fost prezentată de secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș. Din cele 285 de cazuri noi, 13 sunt în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba de trei medici, șapte asistenți medicali și trei persoane care reprezintă personalul auxiliar. 

Cel mai mare număr de persoane infectate, 109, confirmate astăzi sunt din Chișinău. Potrivit lui Rîmiș, evoluția zilnică a cazurilor de imbolnăvire în această săptămână este în declin comparativ cu săptămâna precedentă. Un indicator pozitiv este și la capitolul persoanelor vindecate. După ce astăzi au fost externate alte 212 persoane, bilanțul trataților se ridică la 9 594 de pacienți. Totodată, alte patru decese au fost cofirmate pe parcursul zilei de astăzi. 

Secretarul de stat a reiterat îndemnul autorităților către cetățeni de a se conforma în continuare regulilor de protecție impuse în perioada stării de urgență în sănătate publică, chiar dacă mai multe restricții au fost ridicate începând cu ziua de astăzi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0