Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Curse avia spre CSI: Sunt oare gata companiile rusești să reia zborurile

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaСамолет авиакомпании Utair
Самолет авиакомпании Utair - Sputnik Moldova
Abonare
Deciziile de reluare a zborurilor internaționale vor fi luate simetric, ținându-se cont de acordurile Federației Ruse cu alte state.

CHIȘINĂU, 1 iul — Sputnik, Maria Naumenko, Danara Kurmanova. Rusia ar putea relua zborurile de pasageri cu țările CSI mai devreme decât cu alte state, a declarat ministrul rus al Transporturilor, Evgheni Ditrih. Sputnik s-a adresat companiilor aeriene rusești și a aflat dacă sunt gata să reia zborurile.

Vor fi sau nu reluate zborurile în iulie

"Spre statele CSI sunt niște zboruri apropiate nouă. Posibil că vom putea începe zborurile acolo mai devreme decât în alte direcții", a declarat pe 30 iunie ministrul Transporturilor, Evgheni Ditrih.

Ministrul transporturilor nu a anunțat date concrete privind reluarea zborurilor între țări, dar a spus mai devreme că speranța reluării zborurilor internaționale în iulie este „încă vie”. El a menționat că autoritățile vor decide acest lucru în funcție de situația epidemiologică.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru moldovenii din diasporă: A fost publicat graficul noilor curse charter

Anterior, Agenția Federală de Transport Aerian din Federația Rusă (Rosaviația) și-a propus să înceapă reluarea treptată a transportului internațional de pasageri cu țările CSI. Secretariatul vicepremierului Tatiana Golikova a confirmat că Centrul Operațional pentru lupta împotriva coronavirusului a însărcinat Ministerul Afacerilor Externe, Agenția Federală pentru Transportul Aerian și Rospotrebnadzor să ia în considerare problema posibilei deschideri a comunicațiilor aeriene și această problemă este acum discutată. În plus, deciziile de reluare a zborurilor internaționale vor fi luate simetric, ținându-se cont de acordurile Rusiei cu alte state.

În presa rusă apare data probabilă a lansării zborurilor în străinătate - 15 iulie, primele zboruri ar putea fi către țările Uniunii Economice Eurasiatice și CSI.

Transportatorii așteaptă decizia autorităților

Compania aviatică S7 Airlines, a cărei rețea de сurse includea înainte de pandemie zboruri către Kazahstan, Uzbekistan, Armenia, Moldova, Azerbaidjan, Kârgâzstan și Tadjikistan, a declarat pentru Sputnik că așteaptă o decizie a Guvernului rus privind redeschiderea granițelor.

"S7 Airlines este gata să reia prompt zborurile internaționale de îndată ce primește toate permisiunile necesare. Aeronavele care nu sunt implicate temporar în program sunt în stare de Inflight Ready Condition (sunt gata de zbor - n.r.) și sunt gata să decoleze în orice moment", a declarat purtătorul de cuvânt al grupului de companii S7 Nadejda Haitova.

Ea a menționat că transportatorul va pune accent pe cererea existentă, în baza căreia va fi determinată geografia zborurilor. În prezent, compania nu intenționează să excludă nicio destinație internațională sau să reducă numărul de zboruri.

Serviciul de presă Utair a mai spus că toate aeronavele sunt în regim de funcționare, astfel încât „zborurile vor fi reluate imediat ce va exista permisiunea autorităților CSI”. Înainte de pandemie, Utair a operat zboruri către Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Tadjikistan și Uzbekistan.

Табличка у входа в посольство Республики Молдова в Москве. - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru moldovenii care vor să revină acasă din Rusia

"Compania Red Wings intenționează să reia zborurile după eliminarea restricțiilor pe direcțiile sale tradiționale, printre acestea sunt Moscova - Erevan, Moscova - Ferghana / Navoi / Namangan", a declarat pentru Sputnik Daria Kaplunova, consilierul directorului al Red Wings.

Potrivit datelor Agenției Federale de Transport Aerian ”Rossaviația”, S7 Airlines și Utair sunt printre primii 6 lideri în ceea ce privește numărul de pasageri transportați cu zboruri internaționale și interne. În ianuarie și februarie 2020, 16,87 milioane de pasageri au utilizat serviciile transportatorilor ruși (în total, pe lista Agenției se află un număr de 35 de companii aeriene). Peste 2,6 milioane îi revin companiei aviatice S7, 665,3 mii dintre care au fost zboruri internaționale.

Peste un milion de pasageri (zboruri interne și internaționale) au fost deserviți de Utair, iar Red Wings - 297 de mii. La data publicării, alte companii aeriene ruse nu au răspuns la solicitările Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0