Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru moldovenii care vor să revină acasă din Rusia

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Accesați arhiva multimediaТабличка у входа в посольство Республики Молдова в Москве.
Табличка у входа в посольство Республики Молдова в Москве. - Sputnik Moldova
Abonare
Misiunea diplomatică a Moldovei la Moscova a explicat ce trebuie să facă concetățenii noștri pentru a ajunge la Chișinău.

CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Ambasada Republicii Moldova la Moscova a venit cu mai multe precizări pentru moldovenii care vor să revină acasă din Federația Rusă.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Stare de urgență în Moldova: Decizia privind zborurile regulate

”După ridicarea situației excepționale din Republica Moldova la data de 15 mai curent, companiile aeriene AirMoldova și FlyOne organizează de sine stătător zboruri pe ruta Moscova-Chișinău, fără listele întocmite de Ambasadă în baza Chestionarelor/Anchetelor îndeplinite de către cetățeni, fără coordonare cu Ambasada și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene”, precizează misiunea diplomatică într-un comunicat.

Ambasada precizează că doritorii de a reveni în patrie deja nu mai trebuie să consulte Ambasada, nu trebuie să completeze și să expedieze documentele. Pentru toate detaliile legate de zbor, aceștia trebuie să ia contact cu companiile AirMoldova și Fly One pentru a discuta toate detaliile - modalitatea de achitare a biletului, limita bagajului etc. ”Toată informația relevantă la subiect poate fi oferită în exclusivitate de companiile avia ce operează zborurile”, explică Ambasada.

Misiunea diplomatică subliniază că va oferi și în continuare toată asistența consulară necesară cetățenilor Republicii Moldova, aflați pe teritoriul Federației Ruse, în contextul situației dificile, provocate de COVID-19.

”Dacă situația epidemiologică ne va permite, preconizăm, din 8 iunie curent, să preluăm prestările de servicii consulare necesare cetățenilor țării”, a mai precizat instituția

Autoritatea Aeronautică Civilă a informat că a aprobat trei curse charter „Chișinău – Moscova” pentru perioada 29 - 31 mai. Zborurile vor fi operate de două companii aeriene – două de către „Fly One”, pe 29 mai și pe 31 mai, și una de către „Air Moldova”, pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0