Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Care este eficacitatea a trei prototipuri de vaccin anti COVID-19 făcute în Rusia

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Iată ce spune șefului Centrului rusesc ”Vector” din Rusia, despre cele trei prototipuri ale vaccinului împotriva infecției cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Trei prototipuri ale vaccinului împotriva infecției cu coronavirus au fost testate cu succes, a declarat Rinat Maksiutov, directorul general al ”Centrului Vector”.

”Acestea sunt cele mai avansate medicamente din punct de vedere al rezultatelor obținute”, a declarat el într-un interviu pentru RIA Novosti.

Maksiutov a spus că în cadrul Centrului activează mai multe grupuri asupra dezvoltării unor vaccinuri de nouă generație, peste 100 de angajați în total.

”Cel mai important este ca să oferi protecție împotriva bolii pentru cei care vor fi vaccinați. Crearea unui medicament sigur care poate forma această protecție este cea mai mare dificultate”, a subliniat acesta.

Основатель Microsoft Билл Гейтс - Sputnik Moldova
Compania Novavax testează un vaccin pe oameni după ce a primit fonduri de la Bill Gates

Anterior, vicepremierul Tatiana Golikova a numit ”Centrul Vector” drept unul dintre lideri în dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19.

Pandemia coronavirusului s-a răspândit în aproape toate țările. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, numărul total de cazuri a depășit 9,8 milioane, dintre care 495 de mii de oameni au murit.

În Rusia, au fost depistate peste 641 de mii de infecții, iar 9166 de pacienți cu COVID-19 au murit.

Datele actualizate privind situația privind răspândirea COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0