Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit – cât mai au la dispoziţie cetăţenii UE pentru a solicita rezidenţă în UK

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Până în prezent, au fost depuse deja peste 3,6 milioane de cereri și, potrivit cifrelor, mai mult de 3,3 milioane de persoane au obţinut statutul de rezident. Cât timp a mai rămas până când cetăţenii europeni mai pot depune solicitările.

BUCUREŞTI, 2 iul – Sputnik, Doina Crainic. În data de 30 iunie, a început numărătoarea inversă, astfel că mai este exact un an până la termenul limită de depunere a cererilor pentru obţinerea rezidenţei de către cetăţenii europeni, termenul fiind 30 iunie 2021, potrivit eureporter.com. 

Heiko Maas - Sputnik Moldova
De ce Germania s-a pronunțat împotriva revizionismului est-european
Cetățenii din SEE și membrii lor de familie cărora li s-a acordat statut temporar sau permanent și-au asigurat drepturile în legea Marii Britanii, astfel că, indiferent că este vorba de patru sau de 40 de ani, ei vor avea dovezile necesare pentru a continua să trăiască și să lucreze în Marea Britanie.

Cele mai recente statistici oficiale arată că numărul cel mai mare de cereri provin până în prezent de la cetăţenii polonezi (697.900), români (590.100) și italieni (363.600), cu peste 3,2 milioane de cereri provenite de la cetățenii SEE care locuiesc în Marea Britanie, 180.700 în Scoția, 59.400 în Țara Galilor și 59.700 în Irlanda de Nord.

Anul trecut, Ministerul de Interne a acordat o finanțare de 9 milioane de lire sterline către 57 de organizații de caritate din Marea Britanie, care au ajutat deja sute de mii de cetățeni din SEE care pot avea probleme în depunerea cererilor. O finanțare suplimentară de 8 milioane de lire sterline a fost anunțată la începutul acestui an în acest sens.

De asemenea, Centrul pentru soluționarea cererilor cetăţenilor din UE continuă să ofere sprijin șapte zile pe săptămână prin telefon și prin e-mail. Totodată, cetăţenii pot utiliza aplicația de verificare a documentelor de identificare pentru a finaliza o etapă importantă a solicitării. Se estimează că peste 3,2 milioane au utilizat deja aplicaţia.

Este disponibilă şi asistență suplimentară pentru cei care nu au accesul, abilitățile sau încrederea pentru a aplica online şi sunt, de asemenea, valabile materiale informative traduse în 26 de limbi, inclusiv în română.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0