Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia, Turcia și Iranul își intensifică coordonarea în problema Siriei

© Sputnik / Aleksei Nikolskiy / Accesați arhiva multimediaПрезиденты России, Турции и Ирана Владимир Путин, Реджеп Тайип Эрдоган и Хасан Рухани на совместной пресс-конференции в Турции
Президенты России, Турции и Ирана Владимир Путин, Реджеп Тайип Эрдоган и Хасан Рухани на совместной пресс-конференции в Турции - Sputnik Moldova
Abonare
Șefii celor trei state garant au adoptat o declarație comună în care își definesc pozițiile în ceea ce privește următorii pași pentru reglementarea pașnică a crizei din Siria.

CHIȘINĂU, 1 iul – Sputnik. Președinții Rusiei, Iranului și Turciei - Vladimir Putin, Hassan Rouhani și Recep Tayyip Erdogan - au convenit asupra aprofundării nivelului de coordonare în problema Siriei.

“(Președinții) și-au manifestat disponibilitatea de a consolida coordonarea trilaterală în baza respectului reciproc”, este menționat în declarația finală care a fost făcută publică după conferința video a liderilor celor trei state.

A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014. - Sputnik Moldova
Un fost membru ISIS a povestit despre cooperarea SUA cu teroriștii în Siria
De asemenea, se precizează că Putin, Rouhani și Erdogan au discutat despre situația actuală din Siria și modul în care aceasta a evoluat de la ultima întrevedere de la Ankara, desfășurată anul trecut.

În special, în declarație se propune drept obiectiv conjugarea eforturilor pentru lichidarea definitivă a grupărilor teroriste, promovarea procesului de reglementare politică.

În opinia părții ruse, documentul este o dovadă a determinării Moscovei, Teheranului și Ankara, în calitatea lor de țări garante a procesului de la Astana, de a continua acțiunile comune îndreptate spre instaurarea unei păci cu adevărat durabile și a unei stabilități în Siria.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0