Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un fost membru ISIS a povestit despre cooperarea SUA cu teroriștii în Siria

© REUTERS / Stringer/FilesA fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014.
A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014. - Sputnik Moldova
Abonare
Militarii americani instruiesc teroriștii ISIS la baza militară din Al Tanf din Siria, a declarat unul dintre foștii militanți care a trecut de partea forțelor guvernamentale siriene.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Militarii americani care lucrează la baza militară Al Tanf din Siria cooperează activ cu teroriștii grupării Statul Islamic, le-a declarat jurnaliștilor ruși Abu Hamzi, comandantul unei grupări a radicalilor, care a trecut de partea forțelor guvernamentale.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Турции Р. Эрдоганом - Sputnik Moldova
Rusia
Putin și Erdogan au discutat despre situația din Siria

Grupul era instruit la baza militară a SUA, însă recent s-a predat unităților lui Bashar Assad, abandonând anterior o fortăreață. Militanții fugiți erau instruiți pentru organizarea unor diversiuni la infrastructura de gaze și petrol, transport, precum și atentate pe teritoriile aflate sub controlul Damascului.

“Americanii consideră că acest pământ le aparține. Sunt ca niște regi acolo. Căpitanul Mike, toți sunt la fel. (...) Ei lucrează, cooperează cu teroriștii ISIS. Au conlucrat cu ISIS, le-au oferit acces și acum îi instruiesc și lucrează cu ei”, a relatat Abu Hamzi.

Căpitanul Mike, pe care l-a menționat militantul fugit, avea rolul de instructor. Potrivit lui Hamzi, instructorul nu știe nimic despre modul în care autoritățile americane “se folosesc de militanții sirieni”, “el știe doar să utilizeze armele” și instruiește cum să fie utilizate acestea. De exemplu, Abu Hamzi era instruit să utilizeze mitralierele americane de calibru 40 și 50.

În Al Tanf, aflat la frontiera Siriei și Iordania, este amplasată o bază militară a SUA. În raza de 55 kilometri din jurul bazei, care e controlată de militarii americani, se află o tabără de refugiați. Militarii ruși, reprezentanții Ministerelor de Externe ale Rusiei și Siriei au declarat în mai multe rânduri că situația din această tabără este una apropiată de o catastrofă umanitară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0