Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pagube în urma ploilor! Primarul de Buțeni: Și acum scoatem apa din unele gospodării

Abonare
Inundațiile din ultimele zile au provocat pagube în mai multe localități din țară. Printre acestea se numără și satul Buțeni din raionul Hâncești, unde în urma ploilor torențiale au fost afectate zeci de gospodării.
Pagube în urma ploilor! Primarul de Buțeni: Și acum scoatem apa din unele gospodării

După mai multe săptămâni de când nu a căzut nicio picătură de ploaie, de duminică spre luni cerul de parcă s-a spart deasupra satului Buțeni. Ploaia a fost atât de puternică, încât a lăsat pagube enorme: peste 60 de gospodării au fost inundate, cinci drumuri deteriorate, patru poduri distruse, peste 60 hectare de culturi agricole nimicite, iar zeci de păsări și animale au pierit.

"Apa era atât de multă încât intra în case prin ferestre. Au fost situații când copiii erau ridicați în poduri pentru a fi salvați de ape", a declarat pentru Sputnik primarul de Buțeni, Ion Harbuz.

Primarul a mai relatat că la fața locului au venit și reprezentanții Serviciului de Pompieri și Salvatori, care i-au ajutat pe oameni să scotă apa din case și subsoluri. Mai mult, a fost necesar și ajutorul Agenției de Sănătate Publică pentru a ajuta la dezinfectarea fântânilor înnămolite de unde localnicii consumă apă.

Cert este că în prezent autoritățile locale muncesc cot la cot alături de localnici pentru a înlătura pagubele catastrofale.

Dig metalic instalat de salvatori la Vadul lui Vodă - Sputnik Moldova
Societate
Salvatorii au ridicat mai multe diguri de protecție: Iată în ce localități - Video

"Bugetele primăriilor sunt foarte mici. Cu puțini bani încercăm să rezolvăm problemele. Am reușit să procurăm o pompă la primărie. Și acum scoatem apele din unele gospodării, pentru că pământul este umed, iar apele izvorăsc din nou", a spus primarul.

În urma ploilor torențiale din acest weekend, Comisia pentru Situații Excepționale teritorială a estimat pagube materiale în valoare de peste două milioane de lei.

În satul Buțeni sunt înregistrați aproximativ 3600 de locuitori.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0