Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salvatorii au ridicat mai multe diguri de protecție: Iată în ce localități - Video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Salvatorii au ridicat mai multe diguri de protecție împotriva inundațiilor în mai multe localități din țară.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. În ultimelor 24 de ore, angajații IGSU și reprezentanții autoritățile publice locale au ridicat digurilor de protecție în mai multe localități din țară pentru prevenirea riscului de inundații.

Un dig pe o distanță de peste 100 metri a fost ridicat pe râul Prut între localitățile Ghioltosu și Țiganca din raionul Cantemir. Lucrări de fortificare a barajelor a avut loc și în satul Dancu, raionul Hâncești. Aici salvatorii în comun cu localnicii au întărit digul folosind 150 de saci de argilă nisipoasă.

”Activități de prevenire a riscului de inundații au fost întreprinse și în localitățile din lunca râului Nistru. Salvatorii, în comun cu autoritățile publice locale, au consolidat mai multe porțiuni de baraj în satele Răscăieți și Cioburciu unde au fost folosite peste 1000 de metri cubi de argilă fiind utilizate 18 unități de tehnică, iar zeci de salvatori și localnici au muncit pentru fortificarea digului”, este precizat într-un comunicat de presă al IGSU. 

Acțiuni similare au avut loc și în localitatea Crocmaz, raionul Ștefan Vodă, unde peste 400 de saci cu nisip au fost utilizați pentru întărirea barajului. Lucrările de fortificare din localitățile Răscăieți și Crocmaz raionul Ștefan Vodă vor continua și pe parcursul zilei de 30 iunie. Datorită scăderii nivelului apei pe plaja de la Vadul lui Vodă a fost luată decizia de demontare a barajului metalic, care, pe parcursul a mai multor zile, a protejat sectorul de agrement din zonă.

река Днестр - Sputnik Moldova
Societate
Pericol de inundații: Încă un dig fortificat de salvatori în lunca Nistrului – Foto

Angajații IGSU continuă să monitorizeze situația din țară în punctele de măsurare a nivelului apei pe râurile Prut și Nistru. Potrivit hidrometeorologilor, în următoarele ore pe râul Prut, sectorul satul Criva – orașul Costești va avea loc descreșterea lentă a nivelului apei cu 0.1 - 0.3 m. Pe sectorul orașul Costeşti - satul Brănești se vor menține niveluri înalte cu scăderea nivelului apei cu 0.4-0.7.

Pe râul Nistru pe sectorul satul Naslavcea – orașul Dubăsari, se vor menţine niveluri înalte ale apei, cu o scăderea nivelului apei de 0.2 – 0.4 m. Pe sectorul orașul Dubăsari – orașul Bender, se vor menţine niveluri înalte ale apei cu o scădere lentă de 0.1 – 0.3 metri, iar o creștere de 0.2- 0.4 metri va fi atestată pe sectorul orașul Bender– satul Talmaza. Situația în continuare va fi monitorizată strict de Centrul de Dirijare în Situații Excepționale car funcționează în cadrul IGSU.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0