Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova se încinge: Câte grade vor fi în următoarele 5 zile – nou Cod Galben

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaCaniculă
Caniculă - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii au instituit un nou Cod Galben de caniculă pentru următoarele cinci zile. Maximele termice ale aerului vor depăși 35 de grade la umbră.

CHIȘINĂU, 1 iul – Sputnik. Un Cod Galben de caniculă a fost instituit pentru intervalul 2-6 iulie de meteorologii de la Chișinău.

Фонтан в сквере театра оперы и балета - Sputnik Moldova
Chișinăul se încinge la maximum vara, iar datele meteo oficiale nu reflectă realitatea

De mâine și până lunea viitoare, inclusiv, pe arii extinse se prevăd temperaturi maxime ale aerului cuprinse între +33 și +35 de grade Celsius.

Joi, 2 iulie, potrivit prognozei meteo elaborate astăzi, în nord se vor înregistra până la 31 de grade Celsius la umbră, în centru vor fi maxime de 32 de grade, iar sudul ar trebui să se aștepte la 33 de grade.

Precipitații nu sunt prevăzute în următoarele două zile. Sâmbătă ploile ar urma să revină doar în regiunea de nord, însoțite de tunete și fulgere.  

În paralel, un Cod Portocaliu de ieșire a apei râurilor Nistru și Prutului în luncă a fost instituit în Republica Moldova pentru intervalul 23 iunie – 7 iulie. Unele localități au înregistrat prejudicii după revărsarea apelor de săptămâna trecută, fiind inundate terenuri agricole și gospodării, deteriorate porțiuni de drum.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0