Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a decis: Manuale gratis pentru elevii din ciclul gimnazial

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaУчебники
Учебники - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis în ședința de astăzi ca manualele pentru elevii încadrați în ciclul gimnazial să fie distribuite gratis.

CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. Elevii care studiază în clasele gimnaziale vor primi gratuit manuale școlare.

Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Condițiile în care Moldova va emite un Eurobond: Iată ce a dispus Cabinetul de miniștri

Cabinetul de Miniștri a aprobat o hotărâre în acest sens. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a precizat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului că pentru implementarea proiect se estimează cheltuieli de aproximativ 79 de milioane de lei. Suma include acoperirea cheltuielilor de achiziționarea a manualelor școlare pentru clasele 1-9 atât în limba română, cât și în limba minorităților etnice.

Anterior, un grup de profesori din mai multe instituții de învățământ și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu insuficiența manualelor școlare și a ghidurilor pentru cadrele didactice. Atunci, reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au intervenit de urgență și au constatat că unele manuale nu sunt distribuite în toate localitățile sau nu sunt livrate în număr suficient. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0