Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Democrații spun dacă vor participa la discuțiile cu privire la formarea unui nou Guvern

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul unor informați vehiculate în presă despre probabilitatea unor discuții între PAS, PPDA și PDM cu privire la constituirea unei noi majorități parlamentare și instalarea unui nou Guvern, democrații au venit astăzi cu unele explicații.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Partidul Democrat din Moldova anunță printr-un comunicat că formațiunea nu a luat nicio decizie privind demiterea actualului Guvern sau instalarea unui guvern nou. Precizarea vine în contextul unor informații că săptămâna viitoare ar urma să demareze discuțiile în vederea constituirii unei majorități care să voteze un nou Cabinet.

”Potrivit statutului PDM, orice decizie privind inițierea unor consultări sau constituirea unor alianțe poate fi luată de Biroul Executiv al partidului, Consiliul Politic Național al partidului sau Congres”, anunță partidul, subliniind că forurile sale statutare nu au luat nicio decizie în acest sems.

”Dacă există discuții între membri ai PDM cu reprezentanți ai altor partide, acestea nu pot fi calificate drept “consultări pentru formarea unui nou Guvern”. PDM a menționat și anterior că este deschis pentru dialog cu toate partidele autentice din Parlament (PAS, PPPDA, PSRM)”, se arată în comunicat..

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon avansează trei scenarii, între care o coaliție de salvare națională
Totodată, democrații au reamintit că deputați din mai multe fracțiuni parlamentare s-au angajat în Parlament să nu voteze niciodată un guvern alături de traseiști.

”Mai mult decât atât, Partidul Democrat din Moldova nu vede nicio posibilitate de dialog cu echipa hoților de miliarde, reprezentate în Parlament de grupul Candu și grupul Șor, și regretă că anumite forțe politice sunt gata să discute cu aceste două grupări”, mai menționează democrații.

Amintim că președintele Igor Dodon a declarat vineri în cadrul emisiunii sale „Președintele Răspunde” că va iniția în următoarele zile discuții, împreună sau separat, cu „partidele politice antioligarhice din Parlament” pentru avansarea unor eventuale scenarii în situația în care actualul Guvern își va pierde susținerea politică în Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0