Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Extrădarea lui Plahotniuc: Când va începe procedura - iată ce spune ambasadorul SUA

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a vorbit în cadrul unei emisiuni televizate despre extrădarea fostului președinte al PDM Vlad Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Diplomatul american Dereck J. Hogan a declarat că examinarea solicitării privind extrădarea din SUA a fostului lider democrat Vlad Plahotniuc a început deja peste ocean.  

„Solicitarea se examinează, de aceea nu pot să spun nimic despre acest proces, însă între instituțiile de profil din SUA și Republica Moldova există deja o legătură directă. Pandemia a afectat instituțiile din toată lumea, dar, din câte înțeleg, examinarea solicitării de extrădare deja a început”, a declarat ambasadorul SUA la un post de televiziune. 

Hogan a menționat că autoritățile din Moldova trebuie să prezinte toate actele care demonstrează implicarea lui Plahotniuc în săvârșirea crimelor. 

Mai devreme Procuratura Generală a anunțat că solicitarea de extrădare a fostului președinte al PDM a fost expediată în SUA. 

Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Societate
PG: Amânările examinării cazului Plahotniuc zădărnicesc investigarea fraudei bancare

Vlad Plahotniuc a plecat din Moldova pe 14 iunie 2019. Peste o săptămână, el a renunțat la funcția de președinte al PDM, iar pe 30 iulie și-a depus mandatul de deputat. Mass-media au anunțat că el s-ar afla în SUA. 

În luna mai, Procuratura Generală i-a înaintat învinuirea lui Plahotniuc pe trei capete de acuzare:  escrocherie, spălare de bani în proporții deosebit de mari și organizarea și conducerea unui grup criminal. În cadrul acestui dosar, prima instanță a emis mandat de arestare pe numele fostului lider al PDM. 

Mai mult, Plahotniuc are câteva dosare intentate în Rusia. În special i se incriminează organizarea unei comunități criminale internaționale și retragerea ilegală a fondurilor în afara Federației Ruse. De asemenea, el este acuzat de tentativă de omor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0