Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PG: Amânările examinării cazului Plahotniuc zădărnicesc investigarea fraudei bancare

© allmoldova.comVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală a reacționat la multiplele amânări a Curții de Apel de a examina recursul avocaților împotriva mandatului de arestare a lui Vladimir Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Amânările în examinarea recursului apărătorilor fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, zădărnicesc eforturile organelor de drept în procesul investigării fraudei bancare. Precizarea a fost făcută de Procuratura Generală printr-un comunicat de presă.

Аппеляционная Палата - Sputnik Moldova
Politică
Curtea de Apel a respins cererea privind sechestrarea proprietăților lui Plahotniuc

Potrivit Procuraturii, procesul de investigare a fraudei bancare este un subiect de o rezonanță și importanță majoră, restanță la care așteaptă răspuns nu doar cetățenii Republicii Moldova, dar și partenerii externi de dezvoltare.

„Procuratura Generală își exprimă, public, îngrijorarea în legătură cu amânările prelungite de la Curtea de Apel Chișinău de a examina recursul apărătorilor fostului lider PDM, împotriva încheierii primei instanțe, prin care a fost admis demersul procurorilor de arestare a învinuitului, în contumacie, și anunțare a acestuia în căutare”, este precizat în comunicatul PG.

Totodată, Procuratura crede că amânarea pentru a cincea oară de către Curtea de Apel Chișinău a examinării și luarea unei decizii pe acest caz lasă loc pentru interpretări și aprecieri ambigue.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Un an de la căderea regimului Plahotniuc

„Mai mult, în contextul refuzului de ieri al instanței de apel de a sechestra averile de peste hotare ale învinuitului, se generează în societate falsa percepție că aflarea adevărului și tragerea la răspundere a tuturor beneficiarilor de pe urma devalizării sistemului bancar național, nu este o prioritate a Justiției din Republica Moldova”, notează serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Procuratura va utiliza toate căile legale de reacționare de care dispune pentru accelerarea investigațiilor pe acest caz, și imediat ce va obține decizia Curții de Apel Chișinău, toate materialele ce-l vizează pe Vladimir Plahotniuc vor fi expediate autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii pentru a-l extrăda.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0