Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Unde se atestă cea mai mare prezență la urne în Rusia

© Sputnik / Alexei Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaГолосование на выборах президента России за рубежом
Голосование на выборах президента России за рубежом - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cetățenii ruși care se află în Moldova pot vota în cadrul scrutinului pentru amendarea Constituției la secția consulară a Ambasadei Rusiei la Chișinău. Cea de-a doua secție de votare a fost deschisă la Tiraspol.

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Republicile Tuva și Cecenia, precum și regiunea Kemerovo au înregistrat cea mai ridicată prezență la urne până la ora 10:00. La polul opus, în cadrul scrutinului pentru amendarea Constituției, cea mai joasă prezență se atestă în Karelia și regiunile Habarovsk și Irkutsk.

Prim-ministrul Federație Ruse, Mihail Mișustin, a participat la votul privind amendarea Constituției Rusiei - Sputnik Moldova
Rusia
Premierul rus, Mișustin, a participat la votul privind amendarea Constituției

Datele prezentate de Comisia Electorală Centrală a Rusiei rezultă din numărul de oameni care au primit buletine de vot raportat la numărul total de cetățeni incluși în listele de vot. Între timp, în anumite regiuni din Orientul Îndepărtat votul s-a încheiat deja. 

Potrivit CEC al Rusiei, în top cinci cele mai active regiuni au intrat: Republica Cecenia - cu o prezență la urne de 85,89%, Republica Tuva - cu 84,11%, regiunea Kemerovo - 78,05%, Breansk - 76,19%, Republica Karaciai-Cerchezia - 75,54%. 

La ora 10:00, prezența la urne a constituit la Moscova 45,56%, iar la Sankt Petersburg - 60,10%

Cetățenii ruși care se află în Moldova pot vota în cadrul scrutinului pentru amendarea Constituției la secția consulară a Ambasadei Rusiei la Chișinău. Cea de-a doua secție de votare a fost deschisă la Tiraspol.

Ambasada Federației Ruse a anunțat că în secțiile de votare au fost întreprinse toate măsurile de prevenire a infecției COVID-19 și de asigurare a unui proces electoral sigur pentru toți participanții la vot. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0