Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Amendarea Constituției Rusiei: Comisia Electorală Centrală a anunțat date actualizate

© Photo : Miroslav RotariГолосование по внесению поправок в Конституцию РФ, Кишинев
Голосование по внесению поправок в Конституцию РФ, Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a anunțat date actualizate despre desfășurarea votării cu privire la amendarea Constituției Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Circa 70% dintre cetățenii Federației Ruse au votat pentru modificarea Constituției Federației Ruse, împotrivă s-au pronunțat 28,93%, conform datelor actualizate publicate de CEC a Rusiei după prelucrarea a 2,68% din numărul proceselor verbale, informează RIA Novosti.

Голосование по внесению поправок в Конституцию РФ, Кишинев - Sputnik Moldova
Societate
Câte persoane au votat la Secția Consulară a Ambasadei Rusiei din Chișinău până la prânz
Potrivit CEC, după procesarea a 2,68% din numărul proceselor verbale s-a constatat că 70,04% dintre ruși au votat pentru amendamentele propuse, iar 28,93% - împotrivă.

Scrutinul național privind amendarea Constituției Federației Ruse a fost inițial programat pentru 22 aprilie, dar apoi a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus. Ulterior, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret cu privire la o nouă dată a votării - 1 iulie.

Având în vedere situația epidemiologică și necesitatea garantării siguranței populației, s-a decis ca cetățenii ruși să poată vota pe parcursul unei săptămâni - între 25 iunie și 1 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0