Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Compania Novavax testează un vaccin pe oameni după ce a primit fonduri de la Bill Gates

© REUTERS / Francois LenoirОснователь Microsoft Билл Гейтс
Основатель Microsoft Билл Гейтс - Sputnik Moldova
Abonare
Compania americană Novavax începe testările umane pe voluntari din Australia pentru un vaccin Covid-19 după ce a primit 388 de milioane de dolari de la Bill Gates.

BRUXELLES, 26 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Novavax testează noul vaccin anticoronavirus pe subiecți umani pentru prima oară, lansând proba clinia din faza întâi cu un grant uriaș de la o agenție fondată de Bill Gates, stârnind astfel o furtună de preocupări în mediul online, arată RT.

Compania farmaceutică bazată în Maryland și-a început testările prin care circa 130 de australieni vor fi inoculați, sperând să aibă rezultate în iulie și să treacă la faza a doua.

”Administrarea vaccinului nostru la primii participanți ai acestei probe clinice este o realizare semnificativă, ducându-ne cu un pas mai aproape înspre a împlini nevoia fundamentală pentru un vaccin în lupta împotriva pandemiei globale de Covid-19”, a spus Stanley Erck, președinte și CEO Novavax, într-o declarație de luni noaptea.

Așteptăm să împărtășim rezultatele clinice în iulie și, dacă sunt promițtoare, să inițiem rapid faza a doua a testării, a adăugat acesta.

Noua inițiativă a plecat cu o investiție masivă de 388 de dolari americani din partea Coaliției pentru pregătirea contra Epidemiilor și Inovație, o fundație de sănătate publică înființată de miliardarul Billl Gates.

Маленькие бутылочки с наклейкой «Vaccine COVID-19» и медицинский шприц - Sputnik Moldova
Avertisment Europol: Vor apărea vaccinuri false anti-coronavirus

Prin investirea unei averi într-un număr de inițiative similare peste ani – în principal prin propria sa Fundație Bill & Melinda Gates – mogulul Microsoft a atras suspiciuni puternice și dubii din partea celor înclinați către conspirații, care au lansat ideea că Gates este dedicat unei agende de ”depopulare” care să scape planeta de consumatorii ei inutili. Știrile despre conexiunile lui Gates cu testările Novavax au sunat semnalul de alarmă pentru unii internauți, mulți avertizând că proiectul nu trebuie creditat cu încredere și cerându-i lui Gates să fie el însuși cobai pentru acest vaccin făcut în grabă.

Novavax nu este prima firmă americană de biotehnologie care a lansat teste clinice pentru un vaccin contra coronavirus, totuși, în cazul firmei Moderna din Massachusetts începându-și testările umane în martie și raportând rezultate pozitive, căutătorii de pe internet au încă de descoperit dacă există ”legături primejdioase”.

Cel puțin alte cinci vaccinuri sunt în lucru în alte zone, incluzând trei în China, unul în Marea Britanie și unul în Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0