Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul de la Sofia a decis: Pot sau nu moldovenii să călătorească în Bulgaria?

© Sputnik / Юрий Кавер / Accesați arhiva multimediaГород Несебыр
Город Несебыр - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul bulgar a extins până în data de 15 iulie starea de urgență. Astfel, cetățenii statelor care nu fac parte din Uniunea Europeană nu vor putea călători în Bulgaria. Totodată, Estonia, Ungaria și Azerbaidajn au introdus noi modificări.

CHIȘINĂU, 27 iun. - Sputnik. În contextul pandemiei de COVID-19, Bulgaria a extins starea de urgență instituită în țară până pe data de 15 iulie. Asta înseamnă că cetățenii statelor non-UE, cu excepția celor care provin din Andorra, Monaco, San Marino, Vatican, Serbia, Bosnia și Herțegovina și Muntenegru, nu vor putea intra în această țară.

Plajă în Portugalia - Sputnik Moldova
Societate
Ion Curmei: Moldovenii ar pleca și acum în vacanță, dacă frontierele ar fi deschise
Interdicțiile nu se aplică pentru șoferii antrenați în efectuarea transportului rutier internațional de mărfuri.

Pe teritoriul Ungariei a fost introdusă „starea de alertă epidemiologică”. Cetățenii străini pot veni aici doar în scop umanitar sau din motive de strictă necesitate confirmată prin documente oficiale. Cetățenii UE și din zona Schengen, precum și cetățenii maghiari care se întorc din aceste țări pot veni în Ungaria fără restricții. Șoferii antrenați în efectuarea transportului rutier internațional de mărfuri nu sunt obligați să respecte regimul de autoizolare.

Această măsură este aplicată și în Estonia. Aici, au fost redeschise frontierele pentru persoanele care provin din state membre UE. În acest sens, nu se aplică regimul de autoizolare pentru cetățenii statelor membre UE, pentru cei din spațiul Schengen sau din Marea Britanie și nu prezintă simptome de COVID-19 sau s-au aflat în ultimele 14 zile în state cu cel mult 15 cazuri de infecție cu coronavirus la 100.000 de locuitori. Pentru cetățenii statelor care nu fac parte din Uniunea Europeană este restricționată intrarea pe teritoriul țării până în data de 30 iunie.

Recent, în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor din statele membre UE şi spaţiul Schengen, a fost întocmită lista celor 15 țări ai căror cetățeni vor putea intra pe teritoriul Uniunii Europene de la 1 iulie. Republica Moldova însă nu se regăsește din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19. Pe lângă țara noastră, lider la capitolul infectări în ultimele săptămâni este SUA, cea mai afectată de pandemie țară. Lista ar urma să fie revizuită la fiecare două săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0