Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Activități pentru elevi în vacanța de vară: Inițiativa unui liceu din Capitală

© Sputnik / Rodion ProcaLucia Caciuc
Lucia Caciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Clubul European de la Liceul Teoretic "Hyperion" din Capitală își reia activitatea. Despre activitățile desfășurate în cadrul proiectului și importanța acestora pentru tinerele generații aflați de la profesoara Lucia Caciuc-Roşioru.
Activități pentru elevi în vacanța de vară: Inițiativa unui liceu din Capitală

În anul 2015, în cadrul Liceului Teoretic "Hyperion" a fost creat Clubul European pentru copii. Ideea proiectului îi aparține Luciei Caciuc-Roșioru, care în ultimii ani și-a desfășurat activitatea în cadrul Primăriei municipiului Chișinău.

Pe parcursul ultimei perioade, în paralel cu activitatea desfășurată în calitate de funcționar public, Lucia Caciuc-Roșioru nu a renunțat la orele de predare la liceu, însă o bună perioadă de timp nu s-a mai implicat în desfășurarea anumitor evenimente și activități extracurriculare.

Calendarul anului școlar în Moldova 2020/2021 - Sputnik Moldova
Structura anului școlar 2020-2021: Calendarul lecțiilor și vacanțelor

"Când eram funcționar public am fost nevoită să renunț la activitățile extrașcolare, însă mereu am simțit un dor profund de a participa activ în diverse proiecte", alături de elevii mei, a declarat pentru Sputnik Lucia Caciuc-Roșioru.

În prezent, Lucia Caciuc-Roșioru își dedică în totalitate timpul instituției de învățământ, iar primul lucru pe care și l-a pus în plan să-l realizeze a fost să-și continue proiectul de suflet – Clubul European.

"În acest proiect sunt implicați copii de toate vârstele. În cadrul clubului ne implicăm activ în diverse activități: instructive, educative, voluntariat și acțiuni de caritate", a relatat ea.

Chiar dacă anul de studii s-a încheiat, Clubul European le propune elevilor instituției diverse activități și în perioada vacanței de vară. În prezent, copiii participă la concursuri de desene și poezii, iar cei care vor ocupa locuri de frunte se vor învrednici de premii.

Lucia Caciuc-Roșioru susține că aceste activități contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor, iar asemenea cluburi ar trebui să fie create în fiecare instituție de învățământ.

 Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0