Bucătăria rusească „te face să salivezi”: o „incursiune” printre aromele rusești

Abonare
Un blogger chinez face o „incursiune” printre bunătăţile bucătăriei rusești, dând detalii despre mâncărurile sale preferate și dezvăluind anumite rețete, pe site-ul Sohu.

BUCUREŞTI, 30 iun – Sputnik, Doina Crainic. Un blogger chinez a întocmit, pe site-ul Sohu, o listă de preparate rusești care i-au plăcut în mod special. Deşi Rusia este o țară imensă situată pe două continente, majoritatea populației trăiește în partea de vest, iar bucătăria rusească s-a dezvoltat sub influența Europei, de unde a împrumutat mai multe feluri de mâncare.

Piața centrală - Sputnik Moldova
Surprinzător: De ce unii moldoveni consumă frunze de ridichi roșii
El detaliază caracteristicile speciale ale bucătăriei rusești, precum o cantitate mare de ulei și alte grăsimi, în special în supe, ceea ce furnizează calorii suplimentare în clima rece a țării, precum și aperitive abundente. De asemenea, este prezentă o mare cantitate de usturoi și ceapă, precum și un gust deosebit de pronunțat caracteristic pentru aproape toate felurile de mâncare: acru, dulce, sărat și picant.

Printre specialitățile gastronomiei ruseşti, bloggerul chinez, ca orice străin care se respectă, menţionează mai întâi caviarul și icrele de somon, explicând în treacăt că boabele de caviar trebuie să fie pline și transparente, chiar „cu o uşoară nuanţă aurie strălucitoare”. El precizează că preparatul trebuie mâncat crud, însoțit de vodcă sau șampanie.

De asemenea, bloggerul, citat de Sputnik France, apreciază mezelurile, care au „o culoare atractivă” și „un înveliş crocant” și specifică pentru compatrioții săi că adaosurile albe din cârnații afumați sunt mici bucăți de grăsime, și nu boabe de orez.

Piață - Sputnik Moldova
Societate
Mărarul: Ce se întâmplă în organismul tău când îl consumi
Bloggerul menţionează apoi borșul, un fel de mâncare de bază al bucătăriei ruseşti, preparat cu sfeclă, roșii, cartofi, varză, morcovi, vită, ceapă și amestecat cu smântână proaspătă.

De asemenea, nu uită să descrie, pe Sohu, piftia rusească, aceasta amintindu-i de cea gătită în nord-estul Chinei.

„Fierbeţi carnea de porc, de pui, de rață și oasele lor, apoi răciţi-le într-un vas. Jeleul de carne este limpede, fără grăsime deasupra, iar gustul creează dependență”, scrie bloggerul chinez.

De asemenea, friptura de vită este foarte gustoasă. Se prepară de obicei cu cartofi, roșii, morcovi și ceapă.

Un alt fel de mâncare specific rusesc sunt pelmenii (colţunaşi cu carne), despre care spune că sunt „din China” și „asemănători cu găluștele noastre”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0