Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Lukașenko au participat la inaugurarea memorialului din Rjev

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам
Президент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a participa astăzi la inaugurarea Memorialului Soldatului Sovietic, care a fost înălțat într-o suburbie a orașului Rjev, ce se află în raionul Rjevsk, regiunea Tver.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Belarus, Alexandr Lukașenko, au participa astăzi la inaugurarea Memorialului Soldatului Sovietic, care a fost înălțat într-o suburbie a orașului Rjev, ce se află în raionul Rjevsk, regiunea Tver.

Ceremonia a fost transmisă online de către postul de televiziune Rusia 24.

Президент РФ В. Путин принял участие в военном параде в ознаменование 75-летия Победы - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Poporul sovietic a salvat lumea de fascism
Serviciul de presă al Kremlinului a anunțat că Putin i-a făcut invitația de a participa la cest eveniment în data de 24 iunie, în timpul paradei militare dedicate Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. La distanță de câteva zile, președintele Belarus a anunțat că va participa la ceremonia, iar în cadrul vizitei pe care o va efectua în Rusia va purta negocieri cu Putin.

Memorialul a fost ridicat încă în luna aprilie, el urma să fie inaugurat în cadrul manifestațiilor dedicate cele de-a 75 aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei – 9 mai, car din cauza situației provocate de pandemia de coronavirus a fost transferată pentru data de 24 iunie.

Военный парад в ознаменование 75-летия Победы - Sputnik Moldova
Ostașii moldoveni au mărșăluit la Parada Victoriei de la Moscova - Video
Monumentul a fost ridicat la inițiativa veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, din donațiile populației. El este amplasat în satul Horoșevo, o suburbie a orașului Rjev, ce se află în raionul Rjevsk, regiunea Tver, nu departe de șoseaua federală M-9 Moscova-Riga.

Soldatul din Rjevsk constituie o sculptură din bronz, care are o înălțime de 25 d metri și o greutate de 80 de tone. Monumentul reproduce chipurile de pe fotografii a soldaților care au participat la luptele din Rjevsk.

În 1942-1943, în operațiunile de luptă din raionul Rjesk-Veazemsk, în cadrul ofensivei, trupele sovietice au pierdut în jur de 400 de mii de soldați, car au fost uciși, au fost dați dispăruți sau au fost făcuți prizonieri de către inamic. Pierderile totale, aici fiind incluși și răniții, au constituit 1,16 milioane de oameni. Lupta a constituit un moment de cotitură în teatrul operațiunilor de luptă care, ulterior, a asigurat Armatei Roșii victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0