Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

"Slaveanskii Bazar 2020": Schimbări importante privind desfășurarea concursului - detalii

© Sputnik / OsmatescoConstantin Moscovici
Constantin Moscovici - Sputnik Moldova
Abonare
În luna iulie curent, va avea loc unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale - Concursul Internaţional "Slaveanskii Bazar", desfășurat tradițional la Vitebsk, Belarus. În acest an, prestigiosul concursa a ajuns la cea de-a XXIX-a ediție.
"Slaveanskii Bazar 2020": Schimbări importante privind desfășurarea concursului - detalii

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", renumitul naist moldovean Constantin Moscovici, cel care mai bine de 20 de ani este și reprezentantul oficial al Festivalului Internațional "Slaveanskii Bazar" în Republica Moldova și România, a oferit mai multe detalii privind organizarea concursului din acest an.

Potrivit spuselor sale, în anul curent concursul se va desfășura în condiții mai puțin obișnuite. Artistul a menționat că programul artistic va fi mai restrâns, iar toate concertele se vor petrece doar în aer liber. Mai mult, și perioada de desfășurare a prestigiosului concurs a fost restrânsă.

"Concertele în sălile închise au fost anulate și toate spectacolele vor avea loc exclusiv în aer liber. Dacă anterior festivalul avea o durată de zece zile, acum organizatorii au comasat multe programe și evenimentul se va petrece doar trei zile ", a menționat Constantin Moscovici.

De asemenea, în acest an, în premieră, în cadrul festivalului a fost planificată organizarea "Zilei Moldovei", cu participarea Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare "Joc" și a mai multor interpreți renumiți din țara noastră.

"Cu regret, nu vom avea posibilitatea să organizăm acest eveniment în cadrul concursului. Sperăm că în anul viitor, la cea de-a 30-a aniversare să avem această ocazie", a spus Moscovici.

În acest an, Republica Moldova va fi reprezentată la categoria maturi de către renumitul interpret Vladimir Fotescu, iar la categoria juniori de către talentata Bogdana-Bianca Visterniceanu.

Lidia Isac - Sputnik Moldova
Slaveanskii Bazar: Premiu important pentru reprezentanta Moldovei - Video

De menționat că festivalul a devenit o pistă de lansare pentru mulți interpreți cu renume din Republica Moldova. De-a lungul anilor, la concursul din Belarus au participat Nelly Ciobanu, Cristina Scarlat, Paşa Parfeni, Natalia Gordienco, Ecaterina Cojocaru, Ana Odobescu, Samir Loghin ș.a.

Amintim că în anul precedent Moldova a fost reprezentată la categoria artiști adulți de interpreta Lidia Isac. Tânăra s-a învrednicit de Premiul Special al Companiei "MIR", în valoare de 2000 de dolari, pentru măiestrie interpretativă.

La categoria juniori, Moldova a fost reprezentată de talentata Anastasia Barbă, câștigătoarea mai multor concursuri naționale și internaționale, printre care "Mărul de Aur", "Zolotoi Golos Rosii", "VIVA ALLEGRIA" ș.a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0