Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericol de inundații: Încă un dig fortificat de salvatori în lunca Nistrului – Foto

© Sputnik / Anatolii Kiriakрека Днестр
река Днестр - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să monitorizeze nivelul apelor în Prut și Nistru. Este în vigoare un Cod Portocaliu de inundații. Împreună cu autoritățile locale și cetățenii, salvatorii au ridicat diguri de protecție în mai multe raioane.

CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Un dig de protecție cu lungimea de peste 50 de metri este fortificat astăzi de salvatori în localitatea Răscăieți, din raionul Ștefan Vodă. În cazul revărsării râului Nistru, scopul digului va fi să protejeze de ape culturile agricole.

În ultimele câteva zile, salvatorii, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale și cu localnici au rdicat mai multe diguri de protecție în lunca Nistrului: în raioanele Soroca, Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina, Anenii Noi, în localitatea Vadul lui Vodă, din municipiul Chișinău.

Inundații în Moldova: De-a lungul Nistrului și Prutului sunt construite diguri și baraje - Sputnik Moldova
Video
Inundații în Moldova: De-a lungul Nistrului și Prutului sunt construite diguri și baraje

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) informează că astăzi continuă să monitorizeze situația din țară în contextul Codului Portocaliu de creștere a nivelului apei pe râurile Prut și Nistru.

Conform informațiilor IGSU, în următoarele ore, pe râul Prut, sectorul satul Criva – orașul Costești, nivelul apei va descrește cu 20-40 de centrimetri.

Pe sectorul orașul Leușeni – satul Brânza, nivelul apei se va menține înalt, fiind probabilă ieșirea apei în luncă.

Pe râul Nistru, sectorul satul Naslavcea – orașul Dubăsari, se va menține nivelul înalt al apei, cu o scădere, totuși, de 20-40 de centrimetri.

O creștere de pînă la 30 de centrimetri a nivelului apei ar putea fi atestată pe sectorul Bender - Talmaza.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0