Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuratura va adopta soluții doar în baza legii: Reacția PG la protestele PAS

Abonare
Procuratura a reacționat la protestul organizat astăzi de PAS protestat astăzi în fața Procuraturii, menționând că unele partide aleg această cale pentru un plus de relevanță politică.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Partidul Acțiune și Solidaritate, în frunte cu Maia Sandu, a protestat în fața Procuraturii Generale.

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Societate
Alexandr Stoianoglo a desemnat două persoane la interimatul unor funcții în Procuratură

Ei au venit cu mai multe sacoșe pe care au lipit mesaje. Protestatarii s-au declarat nemulțumiți de activitatea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Maia Sandu consideră că deciziile pe care le ia acesta sunt influențate politic.

Ea a făcut referire la filmulețele care au apărut în spațiul public în care Vladimir Plahotniuc îi dă o sacoșă neagră președintelui Igor Dodon. Cei de la PAS îl acuză pe Stoianoglo că nu a luat nicio decizie în acest sens. 

Procuratura Generală a venit cu o reacție promptă la acțiunile de protest ale Partidului Acțiune și Solidaritate, menționând că va adopta soluții doar în baza legii. 

Astsel, instituția menționează că apreciază pozitiv orice punct de vedere sau manifestație care se desfășoară civilizat, democratic şi pașnic. Este un drept constituțional garantat prin care cetăţenii îşi pot exprima liber opiniile şi eventual - nemulțumirile.

”Atunci, însă, când unele formațiuni politice aleg calea flashmob-urilor în lupta pentru relevanță politică acest lucru nu poate fi luat în serios. Procuratura este independentă de celelalte puteri în stat și rămâne fermă pe poziția de a adopta soluții şi hotărâri doar în baza unor probe pertinente, indiferent de formele de presiune generate de unele elemente politice”, este precizat într-un comunicat al Procuraturii Generale. 

În comunicat mai este menționat că cei care doresc să-și manifeste dezacordul cu soluțiile organelor judiciare o pot face în limitele cadrului legal, cu utilizarea instrumentarului procesual-penal, controlului ierarhic superior și celui judiciar. ”Doar așa vor avea posibilitatea să-și prezinte argumentele și raționamentele logico-juridice care evident că, diferă de sloganele populiste exprimate prin flashmob-ur”, conchide Procuratura

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0