Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premiul Național: Cum se va desfășura ediția din acest an

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaComisia pentru decernarea Premiului Naţional, Republica Moldova
Comisia pentru decernarea Premiului Naţional, Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Condițiile de organizare a concursului Premiul Național au fost discutate în cadrul unei ședințe prezidată de prim-ministru.

CHIȘINĂU, 30 iun – Sputnik. Concursul Premiul Național se va desfășura și în acest an. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu în cadrul ședinței online a Comisiei pentru decernarea Premiului Național.

Моника Бабук Monica Babuc - Sputnik Moldova
Politică
PDM propune ca Premiul Național de Stat să fie oferit medicilor și profesorilor

În cadrul ședinței de lucru au fost discutate condițiile de organizare a concursului, procesul de selectare a candidaților și modul de desfășurare a Galei Laureaților.

„Chiar dacă anul acesta este marcat de pandemia Covid-19, nu vom renunța la tradiția frumoasă de a ne premia cei mai valoroși oameni ai neamului, care s-au remarcat în domeniile în care activează și reușesc să ducă faima Republicii Moldova în lume”, a declarat Ion Chicu.

Astfel, dosarele pot depuse în perioada 1-24 iulie în format electronic. Din 27 iulie până pe 7 august, comisia va examina candidaturile și va trimite decizia, spre aprobare, Cabinetului de Miniștri.

Pentru că anul 2020 este marcat de pandemie, comisia a discutat și posibilitatea de a acorda o atenție sporită domeniului medical.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, se va decide și formula de organizare a Galei Laureaților. Premiul Național al Republicii Moldova se acordă pentru a stimula activitățile de creație și a promova valorile autentice în domeniul științei, tehnologiilor, culturii, artei și sportului în Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0