Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PDM propune ca Premiul Național de Stat să fie oferit medicilor și profesorilor

© Sputnik / Miroslav RotariМоника Бабук Monica Babuc
Моника Бабук Monica Babuc - Sputnik Moldova
Abonare
PDM cere ca Premiul Național de Stat, în acest an, să fie oferit în mod exclusiv medicilor și profesorilor.

CHIȘINĂU, 5 iun - Sputnik. Fracțiunea PDM propune să fie acordat Premiului Național de Stat din anul 2020 reprezentanților breslei medicilor și pedagogilor. Potrivit, Monicăi Babuc, medicii și pedagogii au avut cea mai grea misiune pe timp de pandemie, iar acest premiu ar veni ca o recunoștință pentru efortul depus. 

Luigi Savoia - Sputnik Moldova
Un reportaj despre Moldova a câștigat premiul național "Trandafirul de Aur" în Italia

”Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova în Parlamentul Republciii Moldova intervine cu rugămintea pe lângă Guvernul Republicii Moldova, care în această perioadă parcurge prima etapă de selecție a candidaților pentru concursul la premiul național de stat, cu rugămintea să efectuieze o derogare de la regulamentul privind premiul național de stat care se acordă în fiecare an cu ocazia Zilei Independenței și, în mod exclusiv, să asigure acordarea premiului național din anul 2020 reprezentanților breslei medicilor și pedagogilor”, a precizat Monica Babuc. 

Premiul Național a fost instituit în scopul aprecierii de către Guvern a abordării inovative, perseverenţei şi abnegaţiei în activitate, a contribuţiei substanţiale cu impact considerabil la dezvoltarea societăţii, ştiinţei, tehnologiilor, culturii, artei şi sportului, la promovarea principiilor morale/umanitare, precum şi la consolidarea valorilor, patrimoniului şi imaginii Republicii Moldova. Guvernul decernează anual până la 10 premii naţionale în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Independenţei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0