Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Piețele din Capitală revin la programul obișnuit de activitate - Detalii

© Sputnik / Miroslav Rotariуличные торговцы
уличные торговцы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Piețele din Capitală și centrele comerciale revin la programul obișnuit de activitate. Prevederea va intra în vigoare începând cu data 1 iulie.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Primăria Municipiului Chișinău informează că piețele din Capitală și centrele comerciale revin la programul obișnuit de activitate. Prevederea va intra în vigoare începând cu data 1 iulie. Astfel, punctele comerciale vor activa de la ora 05:00 dimineața până la ora 19:00, inclusiv în zilele de odihnă, cu interzicerea comerțului ambulant în preajma lor. 

Супермаркет - Sputnik Moldova
Societate
ANSA: În multe piețe și magazine agroalimentare nu se respectă măsurile împotriva COVID

Totodată, zilele de luni vor fi sanitare pentru toate piețele din municipiul Chișinău, indiferent de forma de proprietate. De asemenea, se interzice accesul copiilor până la 7 ani în toate piețele de pe teritoriul municipiului, iar administratorii vor asigura realizarea acestei prevederi prin controlul riguros la punctele de intrare în zonele de comerț menționate.

Potrivit documentului, tot din 1 iulie centrele comerciale din municipiul Chișinău și unitățile comerciale specializate din cadrul acestora (cu excepția cinematografelor și centrelor de agrement amplasate în incinta acestora), vor activa în regim obișnuit, cu respectarea și monitorizarea strictă a prevederilor de prevenire a infecției COVID-19. În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice, măsurile de precauție vor fi revizuite.

Ridiche crescută la Copceac, Ceadîr-Lunga - Sputnik Moldova
Societate
Legume și verdețuri la ușa ta: Când nu poți merge la piață - iată soluția

În context, e de menționat că până  în data de 15 iulie 2020, se suspendă activitatea zonelor de agrement din municipiul Chișinău și organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire etc., în orice instituție, indiferent de statut, public sau privat). 

Până la mijlocul lunii iulie sunt interzise și următoarele activități: activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor și de dans, indiferent de denumire de firmă.

Tot până la 15 iulie este interzis: scăldatul în lacurile cu plajă, inclusiv cele din zonele de agrement din municipiul Chișinău; aflarea în locuri publice, în grupuri mai mari de 3 persoane; aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă; aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, de sport și zone de agrement; activitatea centrelor de reabilitare/recuperare balneosanatorială; activitatea procesului educațional; activitatea taberelor de odihnă a copiilor; organizarea și desfășurarea tuturor activităților /competițiilor municipale cu caracter cultural și sportiv.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0