Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANSA: În multe piețe și magazine agroalimentare nu se respectă măsurile împotriva COVID

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor verifică dacă agenții economici respectăr măsurile de prevenire și combatere a infecției COVID-19. Timp de o săptămână, inspectorii au înregistrat aproape 250 de încălcări.

CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici, a anunțat că din data de 5 iunie inspectorii ANSA au verificat 571 de întreprinderi din țară, în special piețele și magazinele alimentare.

Медицинский работник - Sputnik Moldova
Societate
Record absolut: Peste 400 de cazuri de infecție cu COVID-19 într-o singură zi
O bună parte dintre acestea au admis încălcări în ceea ce privește măsurile de prevenire a COVID-19. 

”Au fost depistate 247 de neconformități. În mare parte, măsurile sunt respectate de acei agenți economici care activează. Din cele neconforme am docementat cazuri mai grave și le-am trimis la IGP. 30 de materiale au fost timp de o săptămână. Mă adresez antreprenorilor ca măsurile impuse să fie respectate la 100%. Mă adresez și cetățenilor să fie precauți, căci doar respecând întocmai procederuile vom trece împreună peste această barieră și vom minimaliza acest risc de infectare”, a declarat Vladislav Cotici, directorul ANSA. 

În prezent, în țară activează 104 piețe agroalimentare. ANSA continuă să verifice agenții economici, iar încălcările grave sunt documentate de polițiști. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0