Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii vor putea călători în Turcia: Iată de când și în ce condiții

CC0 / Pixabay / crgutman / Отпуск
Отпуск - Sputnik Moldova
Abonare
Din 1 iulie, moldovenii au liber la călătoriile în Turcia. Pasagerii aeronavelor vor fi obligați să poarte mască de protecție în timpul zborului și în aeroport.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Moldoveni vor putea călători în Turcia din data de 1 iulie, când vor fi reluate și zborurile între Republica Moldova și Republica Turcia. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe. Conaționalii noștri vor putea ajunge în Turcia atât cu avionul, cât și pe cale terestră și maritimă. 

Potrivit autorităților, nu există interdicții pentru călătorii interne și externe pe cale terestră și pe cale feroviară. Pasagerii aeronavelor vor fi obligați să poarte mască de protecție în timpul zborului și în aeroport. La intrare în Turcia, toate persoanele vor fi supuse controlului medical, iar cei ce vor manifestă simptome vor fi supuse testului la COVID-19. Autoritățile turce dau asigurări că testele vor fi efectuate gratuit.

Медицина - Sputnik Moldova
Care este eficacitatea a trei prototipuri de vaccin anti COVID-19 făcute în Rusia

Persoanele care vor fi testate pozitiv la COVID-19 vor fi tratate pe teritoriul Turciei. De asemenea, la intrare în Turcia, oamenii sunt obligați să îndeplinească un formular în care trebuie să indice unde vor fi cazați. Pot tranzita teritoriul Turciei și tirurile cu marfă, dacă șoferii nu reprezintă simptome de COVID-19, fără obligația de a sta în carantină.

Pe teritoriul Turciei, atât turiștii cât și localnicii sunt obligați să țină cont de anumite reguli - să respecte distanța socială, să limiteze deplasările în grupuri mai mari de 3 persoane și să poarte măști în spațiile publice. Hotelurile au început să se deschidă, gradual, din 27 mai 2020.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Turcia, persoanelor străine, inclusiv cetățenilor moldoveni care au depășit termenul legal de ședere în Turcia, pe motiv că nu au avut posibilitatea să părăsească teritoriul Turciei din cauza anulării/suspendării zborurilor în legătură cu noul tip de Coronavirus , la ieșire din țară nu le vor fi aplicate niciun fel de penalități.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0