Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova și Ucraina au convenit asupra efectuării unui schimb reciproc de vizite

© Sputnik / Miroslav RotariКристина Лесник
Кристина Лесник - Sputnik Moldova
Abonare
La această înțelegere au ajuns vicepremierii celor două state în cadrul unei discuții care a avut loc prin intermediul unei conferințe video.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Procesul de negocieri, precum și influența asupra acestuia a pandemiei de COVID-19 a constituit tema discuțiilor dintre vicepremierul Moldovei pentru reintegrare, Cristina Lesnic și vicepremierul Ucrainei Oleksii Reznikov. Discuția a avut loc prin intermediul unei conferințe video.

Părțile au convenit să dezvolte și să întărească relațiile de parteneriat și cooperare, prin organizarea în timpul apropiat a unui schimb de vizite reciproce”, informează Biroul politici de reintegrare printr-un comunicat.

Totodată, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la reforma instituțională, protejarea drepturilor omului și alte aspecte relevante.

Милиция - Sputnik Moldova
Societate
Proiecte pentru oameni de pe ambele maluri ale Nistrului: Ce prevede planul de reintegrare

Cristina Lesnic a mulțumit pentru colaborarea eficientă în repatrierea cetățenilor moldoveni în ultimele luni, dar și pentru sprijinul pe platformele structurilor internaționale. În același context, partea moldovenească a salutat contribuția părții ucrainene în formatul 5+2.

La rândul său, Oleksii Reznikov a propus reluarea cooperării trilaterale Ucraina, Moldova, Georgia, platformă creată anterior.

Demnitarul ucrainean a fost numit recent în calitate de co-președinte a Comisiei interguvernamentale moldo-ucraineană pentru cooperarea comercial-economică, exprimându-și speranța că acest mandat va permite eficientizarea dialogului bilateral și pe alte paliere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0